Početna strana

петак, 14. јун 2019.

Garnier fructis aloe air dry cream

Volim da isprobavam razne kreme za kosu koje imaju dobar sastav, iako na ambalaži ne piše da su namenjene konkretno  kovrdžavoj kosi. 



Krema je zaista prepuna hidratantnih sastojaka. Ne sadrži silikone. U sastavu ima glicerin, ulje kamelije, aloe veru, puno biljnih i voćnih tinktura... koji kosi daju vlažnost i mekoću, a između ostalog, služe i kao prirodni konzervansi. 


Nakon korišćenja ove kreme, dlaka nije otežana i slepljena, te je pogodna za korišćenje tokom letnjeg perioda.  Kovrdže se lepo formiraju (ali obavezno u kombinaciji sa pivom, penom, kupovnim gelom ili gelom od lana), mada meni lično fali još malo zaglađenosti i sjaja (pošto sam navikla na kreme koje pored hidratantnih i hranljivih sastojaka, imaju i silikone). Kako je ovo leave in krema, trebalo bi da se nanosi pre preparata za oblikovanje, kako bi kosi pružila dodatnu hidrataciju. Ako je koristite sa još nekim hidratantim preparatima, obratite pažnju da ne poremetite balans proteina i hidratacije, što bi otežalo oblikovanje i održavanje kovrdža.
Predivno miriše, voćkasto i osvežavajuće. Lako se nanosi na kosu, nije previše gusta ni masna, više je vodenasta.
Odnos cene (oko 500 din), količine (400ml) i kvaliteta je zadovoljavajući. Ja je kupujem u Lilly drogerijama.



Нема коментара:

Blogger Widgets Blogger Widgets