Početna strana

петак, 13. март 2015.

Still malina pakovanje


Still malina je jedno od starih Still-ovih pakovanja (pošto sada imamo i nova popArt pakovanja) i veoma je pristupačno, obzirom da se može naći u mnogim marketima i po jako povoljnoj ceni (500 ml je oko 300 dinara, a imaju i manje ambalaže, ako se ne varam od 250 ml). Ja uvek kupujem ovo od 500 ml i obično ga nalazim u Tempo, Super Vero i Roda marketima. Moram da priznam da nisam nešto veliki ljubitelj Still prizvoda, ali pakovanja iz stare linije (Malina, Maslina, Med & čokolada), svakako moram da izdvojim kao nešto najbolje od ovog proizvođača. 

Ovo je čisto hidratantno pakovanje, kako po sastavu, tako i po krajnjem efektu koji ostavlja na kosu. Sadrži glicerin koji privlači vodu, pa samim tim i deluje na hidrataciju kose, suncokretovo  ulje, ekstrakt maline, silikone i parafinsko ulje (koje mi u ovom pakovanju kvari utisak) i na kraju su konzervansi (pošto pakovanje ne nanosimo na teme, ne plašite se da može izazvati neke iritacije.


Pakovanje me podseća na puding od maline, baš je takav osećaj pod prstima, sluzavo je i veoma lako se razmazuje po kosi. Miris maline dominira, jak je i traje, čini mi se i do sledećeg pranja (što meni nešto naročito i ne prija). Malo je vodenastije, te se brže troši, a moj vam je savet da ga ne štedite, već obilno nanesete na svaku sekciju kose, izbegavajući sam koren kose.

Najbolji efekat daje kada se radi dubinska hidratacija njime (naročito ako imate suvu i oštećeniju kosu), ali pozitivni rezultati ne izostaju čak i kada se zadrži na kosi 6,7 minuta (bar je to slučaj sa mojom kosom, koja nije previše suva ni oštećena). Ubrzo nakon nanošenja, kosa omekša i bude laka za raščešljavanje.
Ono što mi se naročito dopada kod ovog pakovanja to je sledeće:
-        omekša kosu, ali je nakon ispiranja ne omlitavi i ne razleti se nakon sušenja
-        kosa je jakooo sjajna i spremna za stilizovanje
-        moje lokne su divno definisane, živahne i izgledaju sveže nakon ovog pakovanja
-        odlično hidrira kosu i preporučujem ga za sve tipove kose
-        deluje na kovrdže mnogo bolje nego neko profi ,,ekskluzivno'' pakovanje
Ono što mi se ne dopada kod ovog pakovanja:
Nakon dužeg korišćenja, primetila sam malo masnije peruti na temenu (da dodam da mi je teme normalno i da nemam probleme sa suvom/masnom peruti). Iako pakovanje ne nanosim na koren, često kosu podižem u punđu, te je nemoguće zaobići kontakt korena kose i krajeva. Ovo mi se dešava samo sa pakovanjima (ili kremama) koja u sastavu imaju parafinsko ulje, koje moja koža glave baš i ne voli. Dopisivanjem sa mnogim devojkama, primetila sam da to nije slučaj samo kod mene. Mislim da bi bilo najidealnije da ovakva pakovanja koristite samo u slučajevima kada ste sigurni da kosu nećete danima držati u punđi i sl., već puštenu.
Ako bih zanemarila ovaj nedostatak, ovo pakovanje  bi dobilo maksimalnu ocenu od mene što se tiče samog efekta na lokne.


 







14 коментара:

  1. E bas cu morati da ga probam...Nikada mi ova pakovamnja nisu ulivala poverenje,pa sam ih zaobilazila..Moja kosa je tretirana i divno kovrdzava od kada koristim neke od tvojih saveta..Npr.Ne bih verovatno nikada cula za Serical pakovanja,a sada se kunem u Late,u Placentu nesto manje,ali mi odlicno radi kad namazem kosu preko noci,pa ujutru posle pranja bude kao dusa..Bice da mi vise odgovaraju proteinska,a mozes li mi reci da li stil ima i neko takvo pakovanje? Naravno da ne koristim proteinska za svako pranje..Uglavnom,ziveo Serical i smesa od lana! :) A tebi veeeeeeeeeliki najveci pozz iz NS-a..Divna si kao i uvek..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na pohvalama :))) Probaj i Malinu, fenomenalna je. :) pozzz i za tebe :)

      Избриши
  2. Trenutno koristim ovo pakovanje i divno je. Držim ga na kosi oko 45 min. i onda ga sperem. Još dok ga ispiram osećam pod prstima koliko je kosa mekana i zagladi mi kosu, nema dlačica da štrče. Definitivno moram da probam i maslinu i med i čokoladu. Sve pohvale za blog, kad god sam kupila nešto što preporučuješ nikad se nisam pokajala. :) :*
    Sandra

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i tebi što imaš poverenja u moje preporuke i drago mi je da deluje fino i na tvojoj kosi. Pozdrav :)

      Избриши
  3. Da li ovog pakovanja ima i dalje u prodaji ? :)

    ОдговориИзбриши
  4. Treba mi pomoc oko moje kose. Upravo sam saznala za tvoj blog, divan je moram da kazem i pocela sam polako da citam tvoje postove. Ovako, nekada sam imala krupne lokne sada nemam ni talase! Moja rutina je bila, pranje obicnim syos samponom i balzamom, i pre susenja nanosila sam balea penu za kosu. Tako su lokne umele po 5 dana da stoje. I onda sam se nasla pametna, izblansirala, posle toga ofarbala u braon da bih vratila svoju boju i sada sam je pustila da raste. Redovno je sisam, velicine je 2cm ispod ramena, i previse gusta. Sada nemam uopste lokne :( cak probam i da je uvijem, lokne se isprave posle 2 sata, a kada je osusim samo, kosa je doslovno kao slama, bude ravna i naelektrisana, leti sva i uzas je kada je pogledam. Pre neki dan sam cula komentar iza ledja 'jos sam pod utiscima ove kose, kao struja da je udarila'. Upravo tako moja kosa izgleda. Unistena. Probacu tvoju rutinu. I volela bih da mi odgovoris ukratko sta bih mogla uraditi sa kosom a da se oporavi i da vratim moje lokne! :( A ako budes mogla na ovo da mi odgovoris bicu ti mnogo zahvalna! Uopste ako neko ima resenje, pomoziteee! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo probacu ja da ti pomognem,nisam neki veliki strucnjak,ali trazeci resenje za svoj problem cini mi se da sam naucila dosta stvari..Ja bih promenila za pocetak citavu rutinu,znaci od sampona,pa sve do kraja. Uzela bih sto blazi sampon(npr.iz DM-a njihov Babylove),a za pakovanje Garnier od avokada(ono zuto) i radila dubinsku hidrataciju ,a uvela bih i neko proteinsko pakovanje(s tim sto ono hoce malo da opusti lokne,ali moras imati i proteinsko pakovanje bar svako trece pranje). E sad,moja kosa je kovrdzava,ali imam istegljene pramenove kose koje sam blajhala.Nikako nisam mogla da ih popakujem,a da izgledaju uredno.. Pri tom,ne moram da ti pricam da mi je kosa samim tim i izuzetno suva.. Ali sam pocela da primenjujem Milicine savete,plus da se informisem i na drugim stranama i stvarno je urodilo plodom.Elem,promena se sigurno nece desiti preko noci,jer preko noci jedino mozemo da unistimo kosu(puste zene),a posle oporavak i ozivljavanje traje par meseci..Ono sto je meni pomoglo i u sta se kunem jeste smesa od lana.Ne postoji nista na ovom svetu sto meni ne ujednaci lokne kao lan.Da ti ne pricam da sam pre njega koristila kreme za lokne koje su ponekad kostale i citavo bogatstvo,gnjavila ljude da mi po belom svetu traze i salju kontigente raznih kremica za lokne i dzaba sve...Sve to je ok mozda prvi dan,ali kad prespavam ne licim ni na sta.Ali kada sam napravila smesu od lana,ja sam ostala zapanjena! KUNEM SE U NJU!!! Lokne su nekako kao sa reklame,hidrirane,odskacu,nisu slepljene,a opet nisu ni da strce,ma bozanstvo jedno..Ja i dalje s vremena na vreme radim po koji pramicak od blansa i farbam se uredno,ali kovrdze se tako lepo povrate od soka da je to savrsenstvo jedno.. Pre svega mislim da moras naci dobrog frizera.Ja recimo putujem i 60 km na sisanje jer jedino ta devojka zna da me osisa kako moje kovrdze vole.O ishrani i tome svemu necu ni da pricam,jer se to nekako podrazumeva..Takodje,uvela sam u svoju rutinu mnogo ulja za kosu:kokosovo,ricinusovo,zatim razne maskice iz domace radinosti(kvasac,zumance..) i meni sve to vrlo odgovara..Oporavila sam kosu totalno..Znam samo da treba izbaciti agresivne sampone iz upotrebe i sto jednostavnije odrzavati kosu..Bez preterivanja..
      Ja sam se raspisala kao luda,anadam se da sam pomogla malo,ako treba jos nesto pitaj..Pozdrav..

      Избриши
    2. HVALA TI PUNO! :)

      Избриши
    3. Draga,
      izvinjavam ti se što moj odgovor kasni (nisam bila u mogućnosti da se pre posvetim redovnom odgovaranju na sve komentare), ali mi je drago što ti je ova divna članica odgovorila pre mene (zahvaljujem joj se :) ) i lepo te posavetovala kao što bih ti i ja rekla. :) Redovna nega je jako bitna i naravno upornost. Blagi šamponi (do dva puta mesečno samo malo ,,agresivniji'' šampon), kombinovanje hidratantnog i kvalitetnog proteinskog pakovanja i za završni efekat da bi se lokne definisale PIVO ili LAN (koje ti više odgovara) + neka lagana kremica za kosu da sve to ,,zapečati'' (ne mora biti namenjena baš kovrdžavoj kosi, to može biti neko lagano mleko za kosu, silikonsko ulje ili leave-in). :) Tvoje šišanje bi trebalo da se svede samo na skraćivanje krajeva, ništa više-bar jedno vreme dok ne povrati svoju hidratantnost i živahnost, pa tek onda se baci na formiranje stepena, kojima će tvoje lokne još više doći do izražaja. :)

      Избриши
  5. Ne mogu da verujem koliko su mi tvoji saveti pomogli :) Vec duze vreme pratim svaku tvoju objavu, citam komentare i vec vidim blage promene. :)
    Imam jedan problem. Kosa mi je srednje duzine, polako pocinje da prelazi rame i da kucnem u drvo dosta je zdrava i bujna. Kovrdze su mi prelepo definisane ispod glavnog sloja kose, a blizu temena mi je nekako talasasta i sva nedefinisana. Kada prespavam, lokne mi se skroz izlome i nemaju vise taj oblik. Trenutno koristim Shaumin sampon, ono ljubicasto, i jako sam zadovoljna, a koristim Le petit Marseillais pakovanje za kosu a nekada sam koristila i Insight dry. Mnogo mi se svidja kakva bude prvi dan, ali se drugi, treci vec dosta spusti... Ima li moj problemcic resenje? :)

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман7:56 AM, јун 14, 2015

    A zna li neko nekog frizera u Kragujevcu koji zna da napravi jednostavnu frizuru sa prirodnim loknama (samo sa jedne strane malo podignuta kosa) , ali da kosu ne ulepi raznim penama i glupostima i da je ne gužva dok je suši jer je već loknasta i tako se samo umrsi bzv?

    ОдговориИзбриши
  7. Cao, da li si imala iskustva sa KMS Califormia Curl up kremu za kovrdzavu kosu i koja su ti iskustva? hvala i pozdrav

    ОдговориИзбриши
  8. Imam tanku kosu ,krajevi ispucali da li zna neko koje bi pakovanje meni bilo idealno.Gledala sam na netu da imam nisko poroznu kosu i da za takav tip kose ide hidrantna maska da li zna neko neku masku koja bi mi odgovarala hvalaa :)) i da zaboravila sam da napomenem da su mi krajevi u repove

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets