Početna strana

субота, 19. јул 2014.

Afrodita šampon sa belim lukom

Njegovo smrdičanstvo... ovaj, veličanstvo - Afrodita šampon sa belim lukom :D
Namerno sam napravila malu šalu i boldirala ovo gde piše beli luk, jer želim u startu da vas razuverim i kažem da ovaj šampon uopšte ne miriše na beli luk, iako na ambalaži ,,vrišti'' glavica sa belim lukom i piše ,,100% natural ''.





 U Afroditinom asortimanu postoji puno litarskih šampona sa raznim mirisima, a ovaj sa belim lukom je, pored onog koprivinog, najprodavaniji. Kao što rekoh, šampon je u ambalaži od čak 1000 ml, a po simboličnoj ceni od oko 260 dinara. Po sastavu je malo ,,bogatiji'' od klasičnih litarskih šampona.



Kako bi opravdao  naziv ,,litarski šampon'', sadrži nekoliko deterdženata (sulfata), između ostalog i Coc.Betaine koji je jako blag i zastupljen u dečijim šamponima, ali i one malo jace sulfate. Tek negde na sredini liste sastojaka nalazi se ekstrakt belog luka, koji je neutralizovan parfemom (iz tog razloga je parfem na sredini liste, a ne na kraju kao što je običaj). Ova dva sastojka što se završavaju na -one, nisu silikoni, već konzervansi.

 

Što se gustine tiče, nije previše gust, ali ni vodenast, više je gelast. Zapeni dobro, što opet nije ni čudo, s obzirom na to da sadrži deterdžente. Pogodan je za dubinsko pranje kose, jer je kosa škripucavo čista nakon pranja. Nema šanse da vam je bilo koji preparat ostao nataložen na dlaci ili na temenu. 
Afrodita kaže da je ovo šampon protiv opadanja kose. Meni naiđe period kada mi kosa intenzivnije opada, pa mi nijedan preparat ne pomaže, tako da vam ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je tačno ovo što proizvođač kaže. Jedino što može da deluje pozitivno protiv opadanja kose, to je ovaj ekstrakt belog luka, ali on nije preterano zastupljen u šamponu. Ja nisam primetila da mi je ovaj šampon sasušio kosu (obzirom na loš glas koji bije litarske šampone), ali sa druge strane, ne koristim ga tako često (rotiram ga sa nekim blagim samponom), jer bi vremenom sigurno ostavio kosu malo suvljom. Ono sto je odlicno, primetila sam da nakon pranja njime, moja kosa ima zavidan volumen.


izmena: 20.februar 2015.

Ovako izgleda nova ambalaza:


15 коментара:

  1. Iskreno, iako sam potrosila citav litar (bila sam uporna), sampon mi se nije dopao. Uopste nisam imala osecaj "cistoce" i skripavosti kao kod Afroditinog sampona od koprive. Nekako mi je mastio teme i slepljivao kosu pri korenu(?), da sam rekla, probala si i dosta je. :) A i ne secam se da je nesto bogato penio..
    Inace je cena super, posebno ako se kupi na popustu. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман3:24 PM, јул 19, 2014

    Meni je sampon odlican, za tu cenu je i vise nego odlican :) Kosa mi je sjajno izgledala nakon pranja ovim samponom :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман4:22 PM, јул 19, 2014

    Iznenadjena sam vasim utiscima ovim samponom,meni je on bukvalno napravio cebe od kose,jednostavno nije mogla da se rasceslja niti ista,suva da suvlja ne moze biti,sastav je ocaj na trecem mestu sodium chloride koji sasusuje masnu i najdeblju dlaku,sluzi i da bi dao gustinu samponu i tu belicastu boju ili sedefastu,al odmah na trecem mestu znaci da ga ima u vecoj kolicini,od mene ovaj sampon ni za dubinsko nije :)

    ОдговориИзбриши
  4. užas od šampona, kosa mi je bila ko slama, zapetljana, suha, doslovno ko uništena, a da ne pričam o lošem sastavu, krcat je kemijom. Završio je u wc školjci, nikad više....

    ОдговориИзбриши
  5. Meni svaki njihov šampon prija do pola i nakon toga ide ćebast izgled kose, ali najgori deo je na temenu glave sve mi se zbrčka i sasuši, ućeba k'o gnezdo i ljuspice na koži glave.. A svima u mojoj porodici odgovaraju litarski, jedino malecka ne koristi, a tata koristi kao kupku jer on koristi prašak za veš za kosu jer mu litarski isto naprave ljuspice, perut, svrab..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман9:12 AM, јул 21, 2014

      Kosu pere praskom za ves????

      Избриши
    2. Da, moj otac je izludeo na kraju i kad je čovek očajan, preduzima očajne mere. I jedino od toga nema kratere po glavi niti svrab od kojeg zbog češkanja napravi rane, pa te i te rane i bole i svrbe, ma užas (sad i mene to uhvatilo pa znam koliko to boli), ma ništa od svih onih čudesa, čak mu kosa ojača i krene da raste bujna, ima prosto više kose. Čim proba bilo koji šampon, ali bilo koji, od ovih jeftinih, litarskih do skupih, odmah do kraja dana javljaju se svi oni simptomi od kojih čovek ludi. Jednostavno nekome nešto odgovara, nekome ne. Moja sestra koristi sve same litarske šampone i jedino joj oni odgovaraju, koristi balzame i Serical pakovanja uz te šampone i njena kosa je konačno gusta i jaka! Njoj farbe nisu najbolje legle, a mami iste te farbe pomogle da napokon ima meku kosu jer je njena kosa jako, jako oštra. I ona isto koristi litarske šampone i sad smo joj uveli sestra i ja neka pakovanja, ali ona to koristi veoma retko. Tako da, opet, sve zavisi kakva je nečija koža glave i sama kosa, vlas. Ja se više ni na šta ne čudim jer kad si očajan čovek, probaš ama baš sve samo da te nešto ne boli.

      Избриши
  6. Sto se tice ovog sampona (kao i vecine litarskih) da li ce nekome odgovarati ili ne, zavisi najvise od osetljivosti temena-da li podnosi jake sulfate ili ne. Nekome odgovaraju savrseno, a nekome naprave spektakl na glavi. Licno mislim da sa ovim samponima treba znati ,,baratati'' i da je OBAVEZNO posle njih staviti hranljivo hidratantno pakovanje, bas zato da ne bi kosu susio. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман1:40 AM, јул 25, 2014

    Ja ga koristim u periodu pojačanomg opadanja kose (jesen) i odgovara mi sasvim. U pravu si da ga ne treba konstantno koristiti, možda kombinovati sa nekim drugim šamponom i naravno obavezno kvalitetno pakovanje, recimo Davines i sl.

    ОдговориИзбриши
  8. Je l' moze neki tekstic o dubinskom pranju kose? :) Inace blog je super, konacno jedno mesto gde mogu da saznam sve o nezi kovrdzave kose, a ne da 'bauljam' po stranim sajtovima gde, uglavnom, pisu Afroamerikanke koje, kao sto i sama negde rekla, imaju drugaciju strukturu kose od nase.

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман7:38 AM, мај 06, 2016

    Jos da dodam,vise nego samponi i balzami, strukturi i kvalitetu kose znace vitamini i minerali, odnosno prehrana i dobar balans hormona.
    Naravno, farbanjem kosa zauvek gubi prirodan sjaj i mekocu.

    ОдговориИзбриши
  10. I ja sam ga koristila i super je.Mnogo dobar.Obnovlja dlaku i kao sto kazu daje rast kosi sto ne obecava na ambalazi.Super je

    ОдговориИзбриши
  11. Takodje imam kovrdzavu kosu, pa samim tim i suvu. Uvek sam izbegavala jake sapone i uuuveeek posle pranja kose samponom debelo natrpam hranljivu masku, koju ne ispiram do kraja. Nakon porodjaja kosa je pocela draaaasticno da mi opada (bukvalno napunim obe sake pune). Cula sam za blagodeti belog luka i kupila ovaj sampon. Brzo sam primetila da mi kosa sve manje opada, a nakon sto sam potrosila pola flase, primetila sam da je pocela da mi raste kosa na zaliscima, gde nikada pre nije - otkako znam za sebe imam zaliske! Zapravo, imala sam, sad ih vise nemam!!! Malo sam oduzila, ali htela sam da objasnim koliko sam i zbog cega zadovoljna ovim samponom! Kosu mi nije ni isusio, ni ucebao, naprotiv - divna je, ali je to mozda i zbog maske, ne znam, samo znam da sam rezultatom i vise nego zadovoljna!

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets