Početna strana

четвртак, 1. јануар 2015.

Subrina šampon za normalnu kosu sa aloe verom

U svom asortimanu, Subrina ima preparate za stilizovanje kose (sa kojima nemam baš lepo iskustvo, jer su to uglavnom gelovi raznih jačina), šampone…i svima njima je zajednička karakteristika da jako lepo mirišu.





Ovaj Subrina šampon je namenjen nezi normalne kose, ni previše suve, ni previše masne. Ambalaža je od 300 ml, a  cena je oko 200 dinara . Većina Subrina proizvoda se može naći u Lilly i DM radnjama, kao i u mnogim marketima dakle, jako su rasprostranjeni i cene su pristupačne što i jeste odlika većine ,,drogerijskih’’ marki.
Iako uvek gledam sastav preparata koji kupujem i razmislim da li bi mi odgovarao i da li mi je potreban, desi mi se često da strpam u korpu nešto što mi se na prvi pogled dopadne. U ovom slučaju, bio je to Subrina šampon koji me je namamio nalepnicom aloe vere na ambalaži, dajući utisak da je aloe vera jedan od najzastupljenijih sastojaka u šamponu. Hm, pa šta, ne rade li to i ostali proizvođači? Stave natpis i sliku arganovog ulja, a u preparatu ni ,,a’’ od arganovog ulja. Doduše, u ovom Subrina šamponu je aloe vera kobajagi na sredini liste.





Belo sedefaste je boje, srednje gustine, lako se utrljava i fino peni. Prelepo miriše, blago i prijatno, što je po meni i najbolja odlika svih Subrina preparata. Miris ne ostaje dugo u kosi, dok stavite pakovanje i ostalo, on ispari, što uostalom i treba tako da bude imajući u vidu da je to šampon, a ne parfemisani šampon (a mnogi parfemi koji se dodaju preparatima, znaju da iritiraju teme).
U sastavu ne sadrži parabene, tragove formaldehida, kao ni mineralna ulja, što je super. Šampon sadrži jedan jači i jedan slabiji sulfat (čistač). Meni uglavnom šamponi sa jačim sulfatima ne smetaju, ali je ovaj šampon čak i meni bio nekako jak. Njegova jačina se oseća po tome što je kosa škripucavo čista, ali nekako i na dodir ,,posna’’ i slamasta. Iako sam nakon njega stavila bogato pakovanje, opet mi se nekako čini da mi je kosa iz pranja u pranje bila isto suva kao i prvog puta. Osobama sa masnom kosom ga ne bih preporučila, jer je jak i pospešio bi još veće lučenje sebuma, ali ni osobama sa suvom kosom (što je uglavnom naša kovrdžava), jer će im kosa na dodir biti još suvlja. Čak i ako imate normalnu kosu, mislim da bi bilo idealno koristiti ga jednom do dva puta mesečno, za dubinsko pranje kose, jer će vam sigurno skinuti sve prljave naslage i ostatke silikona.
 Potrošila sam svih 300 ml i ne mogu reći da bih ga namenski ponovo kupila, jer mislim da aloe vera koja me je i privukla na kupovinu, u slučaju ovog šampona ne dolazi do izražaja i slabo da može delovati na ,,negu’’ kose. 


2 коментара:

  1. Baš sam sretna što pronađoh ovaj blog, sve pohvale i hvala puno na savjetima...upravo sam svasta novo naucila o svojim loknicama :-)

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets