Početna strana

уторак, 13. јануар 2015.

Still popart pakovanja



Navikli smo na stara dobra Still pakovanja od masline, maline, meda i čokolade, koja su mnogima odgovarala. Still sada u svom asortimanu ima i novu liniju proizvoda:

izvor fotografije blog supernova kozmetika
Nova Still popart linija sadrži šampon, balzam i pakovanje u tri trazličite varijante (prema nameni):
1)     kamilica i ricinus (za sve tipove kose, jača kosu i daje sjaj)
2)     aloe vera i avokado (za slabu, tanku i lomljivu kosu, daje intenzivnu negu kosi i koži glave)
3)     med i mleko (za suvu i oštećenu kosu, hrani i regeneriše)

Šampone i balzame iz Popart kolekcije nisam probala, ali jesam sva pakovanja, tako da ću vam preneti svoje utiske o sva tri. Utisak o svim pakovanjima mi je isti. U ambalaži su od 500 ml, po ceni od oko 200 din, što je jako ekonomično. U pitanju su hidratantna pakovanja i poželjno je držati ih na kosi oko 10 min - 1 sat, tj.raditi dubinsku hidrataciju njima.
Slikala sam samo ovo sa kamilicom i ricinusom, jer nisam sačuvala ambalaže od preostala dva.




Iako na pakovanjima piše da se može nanositi na kožu glave (jer ne sadrži silikone u sastavu), moj dobronamerni savet vam je da to nikako ne radite. Ne samo sa ovim pakovanjem, već sa bilo kojim drugim. Na kožu glave se nanose samo  šamponi (i ponekad tretmani hladno ceđenim uljima), a pakovanja služe da neguju i nahrane kosu, a ne kožu glave (koja je često podložna iritacijama)!
Miris pakovanja je prijatan, ali malo jači (bar meni), ali se nakon pranja ne zadržava. Pakovanje je malo ređe, odnosno malo vodenastije, te je potrebna veća količina za detaljno nanošenje.


Sastav je prilično jednostavan i svako od ovih pakovanja sadrži sastojke koji su istaknuti na ambalaži, ali nažalost, nisu koncentrovani u količini koja bi bila dovoljna za kvalitetnu negu kose. Ima malo masnog alkohola, koji je dobar za dlaku. Kamilica, ricinus, avokado, med, aloe vera – sve su to učinkoviti sastojci za kosu, ali u ovim pakovanjima nisu previše zastupljeni, te je nega kose malo manje osrednja. Sadrže i parabene na kraju sastava, kao i većina Still pakovanja starih i novih.
Pakovanja nisu uopšte jaka, deluju više kao neki balzam/regenerator te je takav i njihov efekat.
Kosa bude jako svilenkasta, meka (meni čak i previše mlitava), fino se raščešlja (ako se pakovanje duže drži), ali mi slabo nahrane kosu, naročito u ovom zimskom periodu.
Ne otežavaju kosu uopšte, te bi najpogodnija bila za jako tanku i retku kosu, koja ima problem sa malim volumenom. Kovrdžavim devojkama treba malo kvalitetnija nega u vidu koncentrovanijih pakovanja, koja će kosu ne samo omekšati, već i bogato nahraniti i hidrirati, što ova pakovanja pružaju samo polovično. Dakle, ako vam treba jedan blaži balzam da raščešljate i omekšate kosu, odlučite se za neko od ovih Still popart pakovanja. Ukoliko vam je kosa suva, dehidrirana, naelektrisana i traži veću negu, onda vam ova pakovanja neće pomoći.
Moj skromni utisak je da su stara Still pakovanja (malina, maslina, med i čokolada) kvalitetnija i koncentrovanija od novih Still popart. Uglavnom, cena u odnosu na militražu je i više nego povoljna, a pakovanje svakako vrši funkciju jednog prosečnog balzama tako da, nećete ga baciti.
Ako imate kovrdžavu kosu (prirodno suvlju), a imate neko od ovih Still popart pakovanja, mislim da bi najbolji način bio da ih koristite u kombinaciji recimo: pre detaljnog pranja kose, samo jednim mlazom isperete kosu i nanesete hladno ceđeno ulje po želji (maslina, kokos, avokado…), operete kosu blagim šamponom (ne litarskim, jer je posle njih obavezno nanošenje jačeg hidratantnog pakovanja), zatim dubinska hidratacija jednim od Still popart pakovanja i na kraju obavezno neka krema za lokne sa silikonima (ili silikonsko ulje). Na taj način se neće mnogo osetiti odsustvo hranljivih sastojaka iz pakovanja i iskoristićete pakovanje na najbolji način.

8 коментара:

  1. Probala sam med i mleko iako nemam oštećenu kosu jako mi odgovara ,a volela bi da probam ovo od kamilice ,zvuči ok :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako su lagana i odgovaraju baš onako nekome ko ima zdravu i ne previše zahtevnu kosu. Za neku bolju hidrataciju, dugoročniju negu i oporavak kose nisu namenjena (iako piše da je za oštećenu kosu). U svakom slučaju, probaj i ovo, neće se baciti svakako. :)

      Избриши
    2. Moja kosa je kovrdzava, duzine kao tvoja Milice sto je bila pre sisanja, ali je ravno osisana. U poslednje vreme se dvoumim da li da se osisam na stepenasto da bi mi svaki deo kose dosao do izrazaja, pa me interesuje sta bi ti preporucila? :)

      Избриши
  2. Hoce li biti uskoro nega visoko porozne kose?

    ОдговориИзбриши
  3. Jedino vredno od Still-a su maske malina, maslina i med i cokolada. Sve ostale maske su bas slabe i poput najobicnijeg balzama. Bas je losa ova Popart linija. Ja sam probala onu sa avokadom, i bas je slaba..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se. Ja sam baš mislila da će biti napredak sa Popart linijom, međutim baš, baš slabo. :)

      Избриши
  4. Ja imam jako poroznu kosu i mislim da to ima veze sa tim sto mi nikako ali nikako ne "leze" silikoni. Sta mi kovrdzave da koristimo za duboku hidrataciju, a bez silikona? Mislim i na ulja i na pakovanja.

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets