Početna strana

среда, 14. јануар 2015.

Gliss oil nutritive pakovanje

Znate ona pakovanja koja daju privremeno wow efekat i izgled zdrave kose, jer sadrže gomilu silikona i ostale hemije koja zamazuje dlaku i bukvalno kamuflira sva oštećenja na njoj? E, pa, ovo Gliss žuto pakovanje nije jedno od njih. Ovo pakovanje zaista deluje na oporavak, sjaj i živahnost kose, bez lažnih obećanja. Eto, već sam vam na početku iznela svoje oduševljenje. Čudim se kako je ovo pakovanje tek sad stiglo na rezenziju, a odavno ga koristim. Dodajem da isto zadovoljstvo izražavam i prema Gliss žutom balzamu/regeneratoru iz te linije.
Što se tiče Schwarzkopf Gliss proizvoda, pozitivna iskustva imam sa balzamima i pakovanjima koje sam probala, a sa šamponima užasna i ne preporučujem ih nijednom tipu kose, jer većina njihovih šampona guše pore na koži glave, vremenom stvaraju perut, otežavaju i maste kosu, stvarajući silikonski film već nakon prvog pranja. Doduše, relativno skoro su uveli neke šampone bez silikona, ali njih nisam probala.

Gliss oil nutritive pakovanje (ili kako ga svi zovemo ,,žuto pakovanje'') sa 7 ulja i kompleksom tečnog keratina je namenjeno dugoj kosi sklonoj krzanju krajeva.
U ambalaži je od 200 ml i može se kupiti po ceni od oko 380 dinara. Smatram da je cena više nego povoljna u odnosu na kvalitet i dugotrajnost ovog preparata. Natpis ,,hair repair'' i ,,with liquid keratin complex'', aludira na to da je pakovanje proteinsko. Međutim, to nije doslovno tako. Po svom sastavu spada u kombinovana pakovanja, jer sadrži i hidratantne i proteinske sastojke. Zapravo, više je hidratantno (jer prvo idu ulja i puteri), pa tek onda proteinsko (jer sadrži tečni keratin).






Miris je blag, jako prijatan i miriše na neke kiselkaste foćkice. Pakovanje je gusto, čvrsto (nema šanse da se prospe ako se prevrne) i masno. Po svom agregatnom stanju i blago žućkastoj boji, podseća me na ,, Dobro jutro'' margarin ili neki puter. :D 


Sporo se troši i nije vam potrebna neka velika količina za ravnomerno nanošenje. Ja ga nanosim na sledeći način: pošto je jako gusto i teže se razmazuje, kosu podelim na nekoliko sekcija i obilno nanesem na svaku sekciju, bukvalno ga lagano utrljavam na celu dužinu kose (ne na teme) i najviše se skoncentrišem na krajeve i na onaj unutrašnji deo kose (do vrata). Na ambalaži piše da se drži na kosi 1 minut, a ja kažem svaka čast onom ko uspe da za 1 minut raščešlja kosu, naročito ako ima kovrđavu i dugu.  Ja ga uvek držim oko 5-10 minuta, bez bojazni da će mi se kosa ukrutiti (kao što to rade proteinska pakovanja). Kosa brzo omekša (ne omlitavi), lako se raščešlja i tačno pod prstima osećam kako je dlaka hidrirana, nahranjena i ,,masivnija''. Kosu uvek isperem malo hladnijom vodom (mlaka koja vuče ka hladnijoj), kako bi se hranljivi sastojci i voda zadržali unutar dlake i kako bi se kutikule zatvorile.



U sastavu sadrži dobar masni alkohol, shea puter, ulja makadamije, susama, argana..., silikon, pantenol, proteine – i zaista je koncentrovano i bogatog sastava.

Ja često imam problem sa proteinskim/kombinovanim pakovanjima da mi kosa nakon njihovog korišćenja bude teška za stilizovanje, što nije slučaj sa ovim Gliss žutim pakovanjem. Lokne mi se divno formiraju i oblikuju, izgledaju sveže, živahno, nahranjeno, nisu naelektrisane i suve i fino padaju. Ovo pakovanje vam je odlično i kada kosu perete nekim šamponom koji je jači i sadrži sls (sodium laureth ili lauryl sulfate).
U toku zimskih i letnjih perioda, meni je ovo pakovanje No.1, jer pruža mojoj kosi sve što joj je potrebno u tom periodu. Preporučujem ga svim kovrdžavim devojkama 3A, 3B, 3C, 4A, 4B i 4C tipa (naročito onima sa oštećenom i visoko poroznom kosom) i devojkama koje muku muče sa suvom i naelektrisanom kosom. Ne bih ga preporučila onima koje imaju jako tanku i retku kosu, jer bi ovo pakovanje bilo malo masnije (eventualno da ga koriste dva puta mesečno, kao dodatak ostalim pakovanjima koja rotiraju). Ja ga koristim recimo 2 pranja uzastopno, pa posle 2 puta neko čisto hidratantno i tako u krug, u zavisnosti od potrebe, nekada ga koristim samo jednom do 2 puta mesečno.  Moja kosa je duga, srednje gustine, dlaka je srednje debljine (jaka i otporna, ali više vuče ka tankoj dlaci nego ka debljoj), paučinasta, lepršava, svilena, vrlo lako postane neobuzdana ako je previše omekšana nekim pakovanjem. Iz tog razloga mi je potrebno nešto što će da je lepo zagladi, da složi lokne, a u isto vreme da mi ne smanji volumen i ne slepi kosu. Intenzivnije sam ga koristila u periodu oporavka kose od stanjivanja, pena, lakova i gelova – svih nedaća koje mogu kosu zadesiti.

13 коментара:

  1. E, ovo cu da kupim! Konstantno koristim zeleni Serical, pa da promenim malo...:)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja koristim prskalicu za krajeve iz ove kolekcije i deluje pozitivno na odlaganje sisanja :) Posto spadam u one sa tankom kosom sumnjam da bi mi maska odgovarala, ali bar prskalicu da pohvalim :) Miris mi se mnogo dopada taman neutralise miris sleza (posto koristim lan-slez-ovsene mesavinu), a pretpostavljam da sve iz kolekcije isto mirise

    ОдговориИзбриши
  3. Ima da se kupi u Dm-u ili ?

    ОдговориИзбриши
  4. Mnogo volim Gliss maske i prskalice,ovu nisam probala pa ću svakako :)

    ОдговориИзбриши
  5. Zahvaljujući tvom blogu, juče sam pošla u nabavku svih proizvoda za oporavak svoje kose.. :)
    Moram da priznam da sam se malo razočarala kada sam videla da je cena ovog Gliss Oil pakovanja 470 din.. I cene svih drugih pakovanja kao i ulja su znatno veće.
    Ovo pakovanje miriše predivno. Evo, već 14 sati mi stoji kokosovo ulje na kosi, a sad nastavljam sa procesom, a rezultat, koga zanima, ću poslati ovde :)

    P.S. Svaka čast, Milice, za trud i upornost da blog bude ovako dobar :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na pohvalama. :)
      Meni je super ovo pakovanje, osim toga dugo traje. :) Mmmm, dobro si me podsetila na kokos, malo sam ga zanemarila. :)))

      Избриши
  6. Ja ne znam vise sta cu! Ne znam od cega (od frizerke traje) kosa mi je kao slama-metla! Kovrcava, suva, kad perem ostra pod rukom, kruta i stoji kao suva grana u ruci! Sve po ps-u, ali ne mogu je povra iti, a vreme je za ponovno sisanje sto znaci i jos jedno sistematsko unistenje! :'(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Raspitaj se malo za boljeg frizera, imala sam osti problem ali oporavljam kosu.. Malo.moras da istrazujes i da nadjes rutinu koja ti odgovara. Ali ako nemas kokosovo ulje kupi obavezno. Mojoj kosi je ono najvose donjelo u oporavku. Ali obrati paznju da bude hladno presovano. Srecno :)

      Избриши
  7. Jel može ova krema da se nanese posle tretmana sa pivom? :D

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets