Početna strana

четвртак, 28. август 2014.

Insight dry šampon za suvu kosu





U jednom od prošlih postova, sa oduševljenjem sam vam pisala o Insight dry pakovanju. Vođena savršenim utiskom, kupila sam i šampon iz iste kolekcije. U pitanju je Insight dry shampoo, namenjen suvoj kosi, a pošto je kovrdžava kosa po prirodi suva, ovaj šampon bi bio kao stvoren za nju. Ranije sam čitala puno recenzija o ovom proizvodu, i sećam se da su se devojke masovno žalile na svrab temena, nakon pranja kose sa Insight šamponima, generalno. 
 Šampon je u jako praktičnoj i ne tako primamljivoj i šarolikoj ambalaži. Ima pumpicu, pomoću koje istiskujete sadržaj. Prodaje se u dve ambalaže (ako se ne varam, od 500ml i ova od 1litar), a ova koju ja imam je od 1l i košta 590dinara, što je i više nego povoljno, ako uzmemo u obzir cenu u odnosu na militražu i drugačiji sastav u odnosu na klasične litarske šampone. Možete ga kupiti u svim Alexandar cosmetics radnjama, kao i u bolje snabdevenim parfimerijama koje imaju distributere za proizvode Alexandar cosmetics-a (spisak parfimerija se nalazi na njihovom zvaničnom sajtu). Ovaj šampon ne sadrži nijedan ozloglašeni sastojak. Dakle, nema agresivnih sulfata, mineralnih ulja, silikona, parabena, boja...bilo čega što bi narušilo harmoničnu formulu jednog šampona. Ono što je meni ,,zapalo za oko'' je natpis da ne sadrži sastojke koji izazivaju alergijske reakcije, a posle ću vam reći i zašto mi je to bitno.


Šampon sadrži blage sulfate koje najčešće imamo u dečijim šamponima. Odmah nakon njih, slede razna ulja, kao što su kokosovo, slatki badem, ekstrakt žitarica, kao i razna druga voćna ulja.
Miris je jak, specifičan, što je i karakteristično za celu Insight liniju.

Iako ne sadrži gomilu jakih sulfata, stvara bogatu penu i nije potrebna puna šaka šampona. Lako se utrljava u kosu, gelast je i blago žućkaste boje, više providne. Ono šta prvo uradim kada je u pitanju neki šampon (jer on ide direktno na teme), to je testiranje na ruci. Bukvalno ga upotrebim kao tečni sapun, operem ruke, obrišem i sačekam par minuta reakciju. Utisak koji sam imala: čiste ruke, savršeno gladak efekat, bukvalno kao da ste naneli tanak sloj neke kreme. Međutim, posle par sekundi sam osetila blagu toplotu i osećaj zatezanja. E, sad, zašto mi je ovo bilo bitno? Prvo što ću da napomenem, to je da nemam osetljivo i problematično teme, budući da mi odgovaraju i agresivni litarski i blagi dečiji šamponi. Međutim, u toku pranja kose Insight dry šamponom, osetila sam iritirajući svrab, koji se širio na celo teme (zato mi je bio čudan podatak da ne sadrži alergijske sastojke). Osećaj kao da je koža glave blago upaljena. Taj osećaj je prestao nakon par minuta i sve je bilo normalno. Palo mi je na pamet da je to možda (skoro da sam 100% sigurna) zbog mešavine raznih voćnih i uljanih sastojaka i bacilo me u razmišljanje koliko je taj uljani udeo ustvari (ne)kvalitetan ili se jednostavno samo našao neki sastojak koji ne prija mnogim devojkama?  To je što se tiče njegove reakcije na kožu glave.
Što se tiče samo vizuelnog efekta koji on ostavlja...Kosa se lako raščešljava, ne mrsi se, dobro je oprana, iako nema škripucavog osećaja. Nakon sušenja, kosa uopšte nije otežana štaviše, izuzetno je lagana i sjajna.
Kao što vidite, koža glave i kosa su različito reagovali na ovaj šampon. Iz razgovora sa svojim drugaricama koje su takođe probale ovaj šampon, mogla sam da saznam da su neke od njih imale iste reakcije kao i ja, ali neke nisu osetile veće iritacije. Ukoliko želite da ka kupite, ma vama je da odlučite šta vam je bitnije i da isprobate kako će reagovati na vašoj koži. Ukoliko ste skeptične povodom velike militraže, možete ga kupiti zajedno sa drugaricom i podeliti. :)
Pošto od šampona ne očekujem neka negujuća dejstva (ovaj me je privukao zbog pozitivnog utiska koje imam o Insight dry pakovanju, kao i sama činjenica da ne sadrži jake sulfate) u vidu ulja i ostalih ,,blagotvornih'' sastojaka (to prepuštam pakovanjima), mislim da moja kupovina neće ponovo pasti na ovaj šampon.





11 коментара:

  1. Hvala na postu :) gde moze da se kupi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alexandar cosmetics radnje, kao i bolje snabdevene parfimerije. Evo link> http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/category/insight-hair-line :)

      Избриши
  2. da li je reakciju izazvao samo kad si ga prvi put koristila, ili se svrab javlja pri svakom pranju?
    razmisljala sam o kupovini ovo sampona, ali cu se izgleda drzati baby love-a :/...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je svaki put kada sam ga koristila. Nije sad ono svrab da poderes teme, ali je opet iritirajuci. Mozda tvoje teme nece reagovati burno. Stvarno je odlican ko ima bas suvu kosu, moja drugarica ima bas suvu kosu i odlican joj je ovaj sampon. Meni je licno zasmetalo samo zbog tog svraba, pa je to kod mene prevagnulo. :)

      Избриши
  3. Ja koristim celu njihovu liniju za suvu kosu, dakle sampon balzam i pakovanje, i mogu reci da sam prezadovoljna, nije mi se javila nikakva iritacija a kosa mi je posle koriscenja meka i ima ydravi sjaj. Kad udjem pod tus, prvo operem samo teme samponom (dovoljna mi je jedna pumpica, eventualno dve, ukoliko sam pre toga drzala masku od kokosovog ulja), zatim nanesem dve pumpice balzama na teme (kao da perem kosu metodom co-wash) i dve na ostatak kose i to ostavim da odstoji 2-3 minuta, i na kraju izadjem iz kade nanesem pakovanje i ono mi stoji nekih desetak minuta, dok se ja obucem i obavim jos neke poslice u kupatilu, i to na kraju isperem hladnom vodom nagnuta nad kadu, s tim sto se ne trudim da ga isperem skroz vec samopustim da mi voda "tece" kroz kosu nekoliko sekundi, pa mi pakovanje sluzi i kao leave-in, s obzirom da nije gusto i masno ne otezava mi lokne. Htela sam ovo da podelim sa vama, ukoliko neko ipak zeli da proba ovaj sampon. Znam da se glave i kose razlikuju tako da ako nemate problema sa svrabom i iritacijom ova linija je dobra za kosu... :)

    ОдговориИзбриши
  4. Meni je ovaj sampon izazvao alergiju po citavom telu bukvalno sam dobila ekcem

    ОдговориИзбриши
  5. Ćao Milice, nadam se da ćeš vidjeti ovaj komentar.. Imam kovrdžavu kosu, prilično sličnoj tvojoj, ali mam problem sa frizerkama pa mi je kosa vječno ošišana na 'trokut', bojim se više ići negdje, unakaze me uvijek.. I kosa mi je prilično suvlja, ali to je jer sam tek nedavno počela da vodim računa o njoj. Šampon koji preporučujem je Garnier, od breskve i sa čini mi se, arganovim uljem. Šampon je za suvu kosu, i jaako lijepo miriše, lokne budu mekane i lepršave, a ne budu frizzy, ako želiš probaj. Ja trenutno koristim sayos crni sa narandžastim slovima iz linije za suvu kosu, i čini se dobar, mada sam ga koristila već, davno. Šaljem poljubcee:*

    ОдговориИзбриши
  6. Kada pricamo o Alexandar Cosmetics privukao mi je paznju set Macademia .. Jel imao neko iskustva sa tim proizvodima ?

    ОдговориИзбриши
  7. Sampon mi je pozuteo ne znam zbog cega i da li smem da nastavim sa koriscenjem

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets