Početna strana

понедељак, 11. август 2014.

Balea locken styling cream

Balea krema za kovrdžavu kosu spada u Balea professional liniju. Iskreno, mislim da je taj ,,zvučan'' naziv stavljen čisto da bi privukao kupce. Pre redizajniranja ambalaže, ova krema je izgledala ovako:

 A sada izgleda ovako:






Ono što je mene privuklo na kupovinu, bila je primamljiva ambalaža koja me je podsetila na Pantene kremu, kao i slična tekstura, ali samo ,,na oko''. 
Cena je oko 260 dinara, ambalaža je od 150ml i može se kupiti samo u DM marketima.
Jako lepo miriše, voćno, ali se miris ne zadržava dugo.

Što se tiče krema za lokne, kod mene je slučaj sledeći: ili mi se baš dopada ili mi se ne dopada uopšte. Međutim, sa ovom kremom je utisak neki sasvim osrednji. Evo i zašto...
Sadrži jednu vrstu silikonskog ulja koje je nedovoljno da kovrdžama da sjaj (bar u kombinaciji sa ovim sastojcima), kao i jedan silikon koji takođe nije previše koncentrovan i nema baš toliko izraženu funkciju da zagladi kosu. Sadrži masne alkohole, što je i poželjno, zatim omekšivače, kao i ovlaživače koji su zaduženi za hidratantan izgled kose. I pored ovog sastava, nisam primetila da su mi lokne sjajne, hidrirane ili nešto bolje definisane. Gajila sam velika očekivanja prema njoj i razočarala se kada sam shvatila da na mojoj dugoj kovrdžavoj kosi, ova krema nema nikakav poseban efekat, stavila sam je na kosu čisto da se zove da sam nešto stavila. Lokne mi nisu bile ni bolje ni gore, zbog toga sam i rekla da mi je utisak o njoj osrednji.

Sastav:

 AQUA * CETEARYL ALCOHOL * PROPYLENE GLYCOL * VP/VA COPOLYMER * ISOPROPYL PALMITATE * DICAPRYLYL CARBONATE * CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE * BENZOIC ACID * CETRIMONIUM CHLORIDE * CYCLOPENTASILOXANE * TRIMETHYLSILOXYPHENYL DIMETHICONE * PARFUM * POLYQUATERNIUM-37 * PANTHENOL * POTASSIUM SORBATE * DIMETHICONOL * SODIUM HYDROXIDE * ALPHA-ISOMETHYL IONONE * CITRIC ACID * LAURYL GLUCOSIDE * LIMONENE * TOCOPHEROL.

Gustina je pogodna za lako nanošenje i razmazivanje po kosi. Kada je naguzvam na kosu, imam utisak kao da nisam ništa stavila, tj.kao da sam vodu nagužvala.




Nekoliko puta sam je koristila, što je bilo dovoljno da sumiram utiske i kremu, kao i šampon i balzam iz iste linije, poklonim tetki (fotke su malo lošije, jer sam ih slikala kod tetke u kupatilu, a nisam imala pri ruci digitalni) koja ima baš kratku loknastu kosu. Pitala sam je kako joj se čini kremica, ona kaže: ,, Onako, nije loša, malo mi zagladi kosu da se ne razleti.'' Tako da vidim da ni ona nije ništa preterano fascinirana.
Ako se osvrnem na celokupnu ponudu krema na našem tržištu i uzmem u obzir kvalitet u odnosu na cenu, mogu da kažem da je ova krema ,,koliko para, toliko muzike''. Ukoliko niste zahtevne po pitanju nege kovrdža i ne zahtevate preterano vauuu izgled, ova krema je pravi izbor za vas. Po pristupačnoj ceni dobićete finu kremu za kovrdže.

18 коментара:

  1. Dugo sam koistila kremu za lokne Tigi i posle odredjenog vremena kosa je prestala da mi reaguje na nju,postala je nekako cebasta,zamrsena,bez sjaja..U tom momentu na trzistu nije bilo nista sem ove kreme i ja sam je uzela po principu daj sta das.. I stvarno mi je lepo odradila posao.. Moje kovrdze su tretirane pramencicima i prelivima,tako da su stvarno zahtevne.. Moja jedina zamerka je sto krajevi kovrdza nekako pocnu da se mrse ako pokusam da ih malo razdvojim.. Ostalo sve ok,posebno taj isti dan kad operem kosu,jer kosa bude bas mekaaaanaaaa,ali su kovrdze definisane,nisu onako frizi..Eto meni je sasvim ok sto se tice naseg trzista..Kad vec nema Panten ili Sasilka dobra je i Balea.. Pozdrav,ja se malo zanela sa pisanjem,ali svakako sve pohvale za blog,stvarno predano radis za sve nas kovrdzice.. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Meni je ova krema sasvim okej, čini mi se kao da mi lokne budu najlepše kad nju koristim, ali mi miris mnogo smeta. Zanimljivo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš sam pre par dana naletela na tvoj blog i čim sam po preparatima videla da si kovrdžica, odmah sam se zaustavila da prošmuram po blogu :D Moja drugarica isto koristi ovu kremu, kaže da joj više odgovara sad kad ima kraću kosu, nego kad je imala dužu, jer joj se tad malo mrsila. Uglavnom, za te pare... :)

      Избриши
    2. Pa moja je neke srednje dužine, rekla bih. Što je duža to je manje loknasta. A da, u odnosu na cenu je sjajna. :)

      Избриши
  3. Meni se ova krema i nije narocito dopala, bas kao sto si opisala, kao da nista nisam stavila na kosu. Nekako su mi lokne bile slepljene i mrsile se...ali opet kad pogledam, za 260 din radi bolje nego neka krema od 2000 din, bar je povoljna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa to, u odnosu na kreme koje kostaju bas puno, a nikakav efekat nemaju, ova Baleina je za njih premija. :)

      Избриши
  4. meni odgovaraju ovi Baleini proizvodi za kovrdzavu kosu, krema po meni nije losa... najvise su mi odgovarale silikonske kapi za kovrdzavu kosu, ali u poslednje vreme ih nema na trzistu, barem ja ne mogu da ih nadjem... lokne su mi bas lepo bile definisane. Sve pohvale za blog, super je. pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam probala silikonske kapi, ali ako ih nema dugo nigde u prodaji, verovatno je povucena iz prodaje... Hvala najlepse na pohvalama i pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  6. ova krema u DM-u košta 379 din o.O

    ОдговориИзбриши
  7. Pa onako, nije nesto ali nije ni nista. Bila sam na putu, nisam bila u mogucnosti da nosim sa sobom savrseni gel od lana i ova krema ga je zamijenila. Onak', ne ukruti kosu, ali je malo ljepljiva. Ali bolja od svih drugih koje sam probala, Farmasi, Genera, Subrina, Sunsilk...

    ОдговориИзбриши
  8. Imam ovu kremu, ali meni se miris ne dopada uopšte.. Problem je što je moja kosa talasasta, a ne kovrdžava, tako da moji talasi sa njom ne izgledaju lepše...više je koristim čisto da imam nešto na kosi, kao što kažeš..da kažemo da malo učvrsti lokne...
    Još jedna mana je što mi masti kosu. :/
    Da li si probala sprej iz ove kolekcije, utisci?

    ОдговориИзбриши
  9. Odlicno je to sto si pisala o ovoj kremi. Bas sam htela da obavestim sve koji imaju kovrdzavu kosu da je ne kupuju. Cist promasaj i bacena para jer sam kupila celu kolekciju, sampon, balzam, kremu, penu... Ulepi je i zamrsi kao da ima secer unutra. Moje kovrdze su 3B. Preporucila bih da je zaobilazite. Mozda ce odgovarati onima koji imaju 1 i 2 kovrdze..

    ОдговориИзбриши
  10. koristim ovu kremu vec duzi niz godina... zadovoljna sam kako mi oblikuje kovrdze jer su nakon nanosenja ove kreme jako lijepo definisane, sjajne, mekane, elasticne. Jedina mana ovoj kremi je to sto mi se kosa jako brzo masti od nje,ma koliko god da je stavila, a to mi se bas i ne svidja jer kosu tada moram prati svako 3 dana, a inace je perem jednom sedmicno. Zato sam s ovom kremom na pola-pola. Koristim je samo u izuzetnim prilikama kada mi za taj dan trebaju jako lijepo definisane kovrdze, a u ostalim prilikama nazalost ne.

    ОдговориИзбриши
  11. Davno sam je koristila, ali nije mi odgovarala. Jako je bila masna i tako je delovala i na kosu. Inace mi je kosa 2c&3a, ne mogu da procenim najbolje. A miris mi je uzasno smetao. Ima boljih krema na trzistu, tako da je ne bih preporucila.

    ОдговориИзбриши
  12. Imam baš problematičnu kosu. Svaki pramen priča svoju priču. Neki su skroz ravni, neki talasasti, a neki baš kovrdžavi. Da li biste mi preporučili neke preparate, jer nikako ne mogu da pronađem odgovarajuće

    ОдговориИзбриши
  13. cerke i ja koristimo kremu vec godinama i prezadovoljne smo.kose ne mozemo rascesljati bez ove kreme pa nas hvata panika cim na stanju u kuci imamo samo 1

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets