Početna strana

недеља, 24. август 2014.

Balea locken shampoo za kovrdžavu kosu

Balea professional shampoo je namenjen kovrdžavoj kosi i možete ga kupiti u svim DM marketima po ceni od oko 250 din za 250 ml. Ovaj šampon sam, kao i balzam i kremu iz iste linije, prosledila dalje, jer mi se ništa iz te linije nije dopalo. Ovaj šampon ima svoje dobra strane, ali i loše, koje su u mom slučaju prevagnule.
Šampon je bele boje, srednje gustine, prijatnog i blagog mirisa. Lako se nanosi na kosu, ali je potrebna malo veća količina, te se zato brzo troši.


Šampon ne sadrži silikone, što mogu reći da je veliki plus. Sadrži nekoliko blažih sulfata i lepo peni. Već među prvim sastojcima se nalazi pantenol koji nekome odgovara, a nekome ne, jer iako pozitivno utiče na rast kose, vremenom zna da je ostavi suvom. Pantenol, ovaj veliki sastojak Guar, Hydrolyzed wheat protein, Hydrolyzed soy protein imaju svojstvo da smanjuju naelektrisanje kose odnosno, imaju antistatičko dejstvo (mada ja nisam nešto primetila da mi je kosa nakon njega manje naelektrisana). Kao što vidite, sadrži proteine, koji pored tog antistatičkog dejstva, treba da imaju ulogu i na obnavljanje kose, ali obzirom da su ti proteini zastupljeni u manjoj koncentraciji, ne bih rekla da imaju poseban uticaj na rekonstrukciju kose. Kako bi pantenol delovao, šampon bi trebalo da se zadrži malo duže na temenu.

Sastojci:

AQUA,  SODIUM LAURETH SULFATE , COCAMIDOPROPYL BETAINE , SODIUM LAUROYL GLUTAMATE, LAURETH-2, PANTHENOL, PEG-4 DISTEARYL ETHER, POLYQUATERNIUM-47, POLYURETHANE-14, PARFUM, GLYCERIN, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, DISTEARYL ETHER, AMP-ACRYLATES COPOLYMER, DICAPRYLYL ETHER, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, SODIUM CHLORIDE, HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, CITRIC ACID, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL


Iako ovaj šampon ne sadrži neke štetne sastojke, njegov efekat na moju kosu nije bio zadovoljavajući. Tokom pranja, kosa mi se mrsila užasno i bila je nekako sva čudna na dodir. Nakon njega sam stavila balzam iz iste kolekcije, koji jedva da mi je kosu i razmrsio, čak štaviše, umrsio mi je dodatno.



8 коментара:

  1. Ja sam ga koristila godinama, i bio mi je super. No u zadnje vrijeme mi se od njega pojavila perut. Tako da sam ga izbacila iz upotrebe. Sada perem nekim drugim, ali poslije pranja koristim Keune curl cream i odlicna je. Skupa ali odlicna. I traje, jer kosu perem samo jednom tjedno. Obozavam svoje kovrdže. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala tu Keune kremu, sigurno mislis na onu u duguljastoj ambalazi, sa narandzastom trakom na dnu? :) Imam sad previse krema, pa kad potrosim, vrlo je moguce da cu nju probati. :)

      Избриши
    2. Da da, ta. Ja se navučem na jednu i ništa drugo ne kupujem. :)

      Избриши
  2. Kako ima blazih sulfata, kad ima SLS, a koliko sam citala to je najjaci od svih, osim ako ovde ne postoji neka caka za koju ne znam pa on i nije toliko jak?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. -Sodium lauryl sulfate-> poznatiji kao SLS, stvara bogatu penu i najjaci je sulfat.
      -Sodium laureth sulfate -> poznatiji kao SLES, i on je blazi u poredjenju sa SLS.
      SLES se nalazi u ovom samponu, dakle, to nije najjaci sulfat, mada na osetljivom temenu i najmanje prisustvo sulfata moze biti iritirajuce.
      -Cocamidopropyl betaine-> zuzetno je blag i nalazi se najcesce u decijim samponima, ima antistaticko dejstvo i ne izaziva frizzy efekat, takodje ima ulogu ovlazivaca i ne isusuje kosu.
      Agresivan i jak sampon uvek sadrzi u kombinaciji SLS i SLES. Malo blazi samponi sadrze SLES i C.betaine (kao sto je ovaj Balein), a najblazi samponi su uglavnom bazirani na C.betaine i to su mahom deciji samponi. :)

      Избриши
    2. Hvala ti puno na ovom iscrpnom odgovoru, otvorila di mi oči. Ja čim vidim da neki sampon sadrzi sodium l... Sulfate odmah mislim da je prejak, uopšte nisam znala za lauryl i laureth, a kamoli koji ima kakvo dejstvo. Hvala ti još jednom i izvini na ishitrenoj konstataciji, ali to je kao sto vidiš usled neinformisanosti, s druge strane da nisam komentarisala i dalje bih bila u zabludi.:)

      Избриши
    3. Ma, nista :))) Generalno, i lauryl i laureth spadaju u grupu jacih sulfata, s tim sto je sls najjaci (pa sam samo zbog tog poredjenja napisala da je sles blazi - u smislu blazi od sls, a ne uopsteno). :)

      Избриши
  3. Ja sam verovatno jedna od retkih kome ovaj sampon bas odgovara. Koristim ga 5to pakovanje vec. Problem mi je sto me miris smorio

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets