Početna strana

понедељак, 14. јул 2014.

Zeleni Sunsilk za kovrdžavu kosu

Šta se zapravo desilo sa njim?


Jedan novi proizvod se napravi, drugi se redizajnira ili mu se menjaju sastojci, treći se povlači sa određenog tržišta i tako u krug. To predstavlja životni ciklus svakog proizvoda, pa i onog namenjenog nezi kose. Mi to često i ne primetimo, osim ako to nije proizvod koji smo mi voleli i koristili dugo. Sličnu sudbinu doživeo je i čuveni zeleni Sunsilk, leave-in krema za kovrdžavu kosu.




Prvobitna linija Sunsilk bila je jako rasprostranjena po mnogim zemljama, pa i u Srbiji i regionu. Sunsilk je imao narandžastu, zelenu i ljubičastu liniju za kosu (ako se dobro sećam, to je to) namenjenu različitim tipovima kose. Od zelenog Sunsilka nije postojalo ni povoljnije ni bolje kreme, što se može zaključiti i po tome što kovrdžave devojke i nakon nekoliko godina nostalgično pričaju o njoj. Mnogi (pa ni ja) još uvek nisu prežalili što je ta krema povučena sa našeg tržišta.

Međutim, Sunsilk i dalje postoji i prodaje se u više od oko 70 zemalja: Argentina, Australija, Bangladeš, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Danska, Ekvador, Finska , Grčka, Indija, Indonezija, Italija, Malezija, Meksiko, Novi Zeland, Turska, Pakistan, Paragvaj, Peru, Filipini, Rusija, Singapur, Šri Lanka, Tunis, Tajland, Ukrajina, Urugvaj, Venecuela... Ono po čemu se razlikuje od pređašnjeg, to je redizajnirana ambalaža, mala izmena sastojaka, znatno veća cena i varijacije naziva iste kreme. Naime, u zavisnosti od zemlje u kojoj se prodaje, Sunsilk sada nema isto ime u svim državama u kojima se prodaje
Sinonimi su sledeći:
-Seda
-Sedal
-Elidor
-Sunsilk
Znači, to je sve Sunsilk, samo pod različitim imenima.
Žene širom sveta koriste njihove proizvode i prezadovoljne su. Dopisivala sam se sa jednom Brazilkom koja mi je rekla da su kod njih plava, braon i narandžasta linija Seda (u Brazilu je pod tim imenom) najomiljeniji proizvodi za negu lokni. Ti proizvodi pružaju izuzetnu hidrataciju, zdrav izgled i definiciju kovrdžama.
Sunsilk sada vodi tim od 7 eksperata. Svaki od njih 7 je zadužen za određenu liniju Sunsilka.


Pa tako imamo sledeće linije proizvoda, koje vodi svaki od ovih eksperata:


 Fotografije sa www.sunsilk.com

Liniju za kovrdžavu (neposlušnu) kosu vodi Ouidad i to je zelena linija. Međutim, pored te zelene linije, za kovrdžavu kosu su pralagođene i npr. Sunsilk damage reconstruction (narandžasta), zatim Sunsilk Clima Resist (neboplavna) koja je baš predviđena za lokne i borbu protiv frizzy efekta, braon linija, odnosno Pro-Natural, kao i žuta Oleo hidratacao.

Inače, redizajnirana zelena linija Sunsilk sada izgleda ovako i to je izdanje za Grčku i Italiju:

A pogledajte kako u Turskoj (mislim da se i u Indiji isto tako zove) izgleda jedna od Elidor (Sunsilk) linija:


Fotografija sa sajta unilever.com

 Ovo je Seda (Sunsilk) o kojem sam vam pričala da se koristi u Brazilu i okolnim zemljama i kod njih je zastupljen najveći broj svih linija:

I za kraj, evo ga i Sedal (Sunsilk):


Ono što sam ja mogla da primetim je da našu kremu Pantene (koja se takođe povlači kao i Sunsilk) Turkinje često porede sa Elidor (Sansilk) kremom, čak je i često kombinuju:


O Pantene kremi sam detaljno pisala OVDE .
Što se tiče zelene Sunsilk linije, ja posedujem samo njihov balzam koji sam dobila od drugarice. Ona mi je kupila taj balzam dok je bila na letovanju u Grčkoj, mada je u tim turističkim gradićima jako teško naći ovakve proizvode. Nisam ga još probala, mogu vam samo reći da divno miriše, a što se efekta tiče, nekom drugom prilikom ću o tome. :)

10 коментара:

  1. joj obožavala sam ga, taman sam zaboravila na njega, pa si me podsjetila :)
    mogla bih potražti na eBayu i naručiti ako nađem povoljno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam pre par godina sa drugaricom probala da naručujem nešto sa eBay, ali nešto nam nije uspelo :( Ja bih čak umesto zelenog, naručila onaj neboblavni Seda Clima Resist. Mada, svaki proizvod mi primamljivo izgleda...

      Избриши
  2. Kupila sam Elidor pre par dana u Turskoj i malo je reci da su mi lokne fenomenalneeee :D!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ah, bas ti zavidiiim, posaljiii miii malooo :D

      Избриши
    2. Bice recenzija :) Samo sto nisam znala da je to takodje SunSilk, potpuno je identicno pakovanje, postoji narandzasto i ljubicasto, mana je sto je sve na turskom, nema engleskog prevoda, boca ima 300ml, sad mi je zao sto nisam makar jos jednu, jer su bas povoljne, varijaju od radnje do radjne oko 1,5 e, zavisi kako gde. Potpuno stvara isti efekat kao stari nas zeleni SunSilk, lokne su mekane a definisane :) Steta sto nema kod nas, jer ne moze da se poredi sa dosta skupljim proizvodima po nasim drogerijama.

      Избриши
  3. Анониман9:07 AM, јул 19, 2014

    Koristila sam mozda i prvi njihov balzam bez ispiranja.Bio je u bijeloj bocici sa tirkiz plavim poklopcem,fenomenalan za plavu kosu.Da li ga sad ima i u kojoj boji?

    ОдговориИзбриши
  4. Stvarno ne znam pod kojom linijom je taj balzam sada, jer su puno redizajnirali :(

    ОдговориИзбриши
  5. Zna li neki da li ga ima u austriji ili njemackoj ??

    ОдговориИзбриши
  6. Potpuno sam oduševljena ovim tekstom jer zeleni sunsilk je jedina stvar koja je ikad uspela išta da uradi sa mojom kosom pričam o njemu ko baka legende, setim ga se svako malo. A bio je jeftin to onako čist ćar. A probala sam sve moguće imam neku kodu ko slama, samo feniranje i zeleni sunsilk rade posao. Hvala najlepše na ovom tekstu i informacijama.

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets