Početna strana

четвртак, 10. јул 2014.

John Frieda Unwind curls calming creme


John Frieda ima kolekciju za različite tipove kose: brinete, crnke, plavuše, za volumen i za kovrdžavu kosu (što mene najviše i zanima). Nažalost, u Srbiji se ovaj brend ne prodaje, što mi je jako žao, koliko znam nema ga ni u BiH, ali ga ima u Hrvatskoj u Mülleru , Martimex-u i bolje snabdevenim parfimerijama. 

John Frieda ima svoje salone u Njujorku, Parizu, Los Anđelesu...a preparate iz tih kolekcija, koriste mnoge poznate ličnosti. Mogu slobodno reći da su cene pristupačne i nisu preterano skupe.
Sve ambalaže su malo redizajnirane, tako da kolekcija namenjena kovrdžavoj kosi izgleda ovako:
Fotografija sa sajta shemazing.net



Pošto sam već duže vreme u potrazi za kremom sličnoj zelenoj Pantene (koja se mogla kupiti ovde u Srbiji), mogu vam reći da sam jako srećna, jer sam konačno pronašla kremu za koju sam sigurna da ću je sa zadovoljstvom koristiti, isto kao i Pantene.
Ovom prilikom želim da se zahvalim Arneli iz Sarajeva (koja ima božanstvene lokne), sa kojom se dugo dopisujem i koja mi je dala preporuku za ovu kremu, jer smo došle do zaključka da nam prijaju isti proizvodi za kosu. 
John Frieda Unwind curls calming creme sam naručila preko sajta feelunique.com (zahvaljujući divnoj Jeleni sa kosa.rs). Cena kreme je bila nekih 6 funti (oko 900 dinara), i sa sve troškovima i carinom, izašla je oko 1400 din – što mislim da je sasvim prihvatljiva cena, imajući u vidu da se kod nas neke kreme prodaju po puno skupljim cenama, a manjim militražama. Ova moja je u ambalaži od 150ml i tubica je jako meka i laka za istiskanje.

Krema sadrži masne (dobre) alkohole, silikone, ulja iz voćkica, emolijense koji kosi daju svež izgled, osećaj hidratantnosti i mekoće. Ono što je meni najbitnije je da ne sadrži isušujuće sastojke.


 
Sastav:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Ceteareth-20, Stearyl Alcohol, Dipentaerythrityl Hexa C5-9 Acid Esters, Diazolidinyl Urea, Alcohol, Propylene Glycol, Behentrimonium Chloride, Polysilicone-9, Disodium EDTA, Parfum, Laureth-4, Laureth-23, Olea Europaea Fruit Oil, Iodopropynyl Butylcarbamate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene






Malo je tečnija od Pantene kreme. Nije lepljiva, ne sadrži nikakav gel ili bilo šta što će kosu učvrstiti. Lako se razmazuje između dlanova, sa lakoćom se ravnomerno nanosi na kosu i odlično upija, ne ostavljajući iza sebe težak i mastan trag (kao što je bio slučaj npr. sa Amika kremom).
Miris je osvežavajući, zadržava se u kosi, ali nije previše jak (moram priznati da me malo podseća na neki šampon).

 


 Kakav je efekat ove kreme na kovrdžavoj kosi?
Što se tiče efekta koji ova krema ima na kovrdžavu kosu – što se moje kose tiče, ja sam prezadovoljna! Namerno sam kosu detaljno dubinski oprala litarskim šamponom i koristila obično pakovanje bez silikona, da bih malo testirala ovu kremu i videla koliko je ,,frizz ease''. Ja sam je nanela kada mi je bila kosa na pola suva i na kraju kada je bila skroz suva.
Kosa je jako uredna, frizzy antenice su smirene, lokne popakovane savršeno, presijavajući se i odajući zdrav izgled. Lokne se prelepo definišu i kada povučem jedan pramen i pustim ga, odskače kao feder. :D



Moram samo da napomenem, da je ova krema namenjena devojkama koje već imaju definisane lokne (pošto ne učvršćuje, neće vam napraviti lokne, ako ih već nemate), pa im je potrebna samo krema za završni efekat, koja će kosi dati hidriran izgled i zaštititi dlaku od uticaja spoljašnjih faktora. 
Devojkama sa blago kovrdžavom kosom (2A,2B,2C - detaljnije pročitajte OVDE ), ova krema neće dati ništa poseban efekat (kao što je slučaj i sa Pantene). Ova krema je odlična i za one devojke koje koriste pivo za kosu, tako da kada pivo nanesete, osušite kosu do pola, slobodno naguzvajte malo ove kreme na celu dužinu kose i nastavite sušenje. Krajnji efekat je ufrćkana kosa koja već od piva ima sjaj i zdrav izgled a plus još i ova krema-uspešna formula je zagarantovana!




5 коментара:

  1. Preko sajta feelunique. :) Evo i link tačan:
    http://kovrdzavakosa.blogspot.com/2014/07/moje-vienje-o-nezi-kose.html
    Mada, postoji još sajtova sa kojih je moguće naručiti John Frieda proizvode. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Caoo! Jedno pitanjce u vezi ovog proizvoda. :) Porucila sam ga na feelunique sajtu pre par dana, i citajuci ovaj tekst vidla sam da si i ti porucivala, pa me interesuje za koliko dana, od dana kada si porucila je tebi to stiglo? Hvala unapreed. :) p.s. kosa ti je predivnaaaaaa <3

    ОдговориИзбриши
  3. Ćaoo! :) Imam jedno pitanjce u vezi ovog proizvoda. Poručila sam ga na sajtu feelunique pre par dana, i čitajući ovaj tekst, videla sam da si i ti poručivala, pa me interesuje za koliko dana otprilike, od dana kada si poručila je tebi to stiglo? Hvala unapred. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Да ли се ишта променило на пољу производа ове марке на нашем тржишту. Тј има ли их где купити? КОје производе препоручујете из ове линије, јер контам да немам новца за све :))

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets