Početna strana

уторак, 24. јун 2014.

Pantene curl shaping cream



Baš me čudi što do sada nisam napisala recenziju o svojoj omiljenoj kremi za lokne (jedina dobra krema nakon Sunsilka)-Pantene curl shaping cream. Iako je krema savršena za nas kovrdžavice, do sada nisam nalazila puno recenzija o njoj, tako da ona zaslužuje jedno posebno mesto.
Verovatno nisam ni ja pisala, jer sam se užasno smorila kada mi je prodavačica pre par meseci rekla da se krema povlači iz prodaje-u prevodu, ista sudbina kao i sa Sunsilk kremom na našem tržištu (mmm, koja slučajnost, obe kreme su u zelenoj ambalaži). Ono čemu mogu da se nadam je jedino to da će možda ,,izroniti’’ u inostranstvu. Koliko nekad ,,poblesavim’’, dođe mi da nabavim sve ove sastojke i da sama zbućkam kremu za lokne.





Krema se nalazi u ambalaži od 145 ml, cena je oko 450 dinara i mogla se pretežno naći u Lili radnjama. Iako je militraža 145ml, ova krema je jako izdašna i ne troši se brzo. Pumpica je zadužena da reguliše stisak. U slučaju ove kreme, ništa se ne baca, kad pumpica dođe pred kraj, znači da nema više kreme-ja je tada presečem na pola i pokupim sve iz nje. Bočica je jako praktična, ima pumpicu, zaštitni poklopac, fino dizajnirana, praktična da stane u torbicu i ,,za poneti’’.  




Ovu kremu mnoge devojke često pobrkaju sa Pantene 24h frizz fighter koja na izgled liči identično kao ova, samo što ima zelenu tračicu preko ( a i sastav im je skoro identičan, razlika je samo u zastupljenosti Hydroxyethylcellulose i Glyceryl Stearate). Iako su skoro slične, ove dve kreme nemaju isti efekat (koristila sam i ovu 24h frizz fighter koja odlično smiruje antenice, ali nema dejstvo na definiciju lokni).
Pantene curl shaping cream sadrži mnoštvo masnih alkohola (to su dobri alkoholi), dimethicone silicon koji je zadužen da zagladi dlaku i da je zaštiti od spoljašnjih negativnih uticaja, Glicerin koji privlači vlagu i vlaži kosu, Pantenol...



 Evo detaljnog sastava:
Aqua, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Benzyl Alcohol, Parfum, PEG-2M, Cetearyl Alcohol, Oleyl Alcoho,l Glyceryl Stearate, Hydroxyethylcellulose,  Citric Acid, Polysorbate 60, EDTA, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Silica, Amyl Cinnamal, Methylisothiazolinone, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol,Alpha-Isomethyl Ionone BHT



Miris je prelep, osvežavajući, prijatan, ne štipa za nos. Sama krema nije previše ni gusta, ni tečna, baš onako kako treba da izgleda jedna krema za kosu. Ja je nanosim kada mi je kosa na pola suva i opet je stavim na kraju. Vrlo lako se razmazuje. Nanosim je na celu dužinu kose. Pod prstima tačno osećam finu glatkoću. Savršeno upija, ne ostavljajući izgled i osećaj masnoće. Ne otežava lokne, ne stvara onaj gadan osećaj lepljivosti i koliko god da je stavim, ne ukruti mi kosu.
Lokne se lepo definišu i popakuju, deluju uredno, hidrirano, zdravo i nahranjeno. Za razliku od učvršćivača za kosu (gelovi, pene, lakovi, voskovi) koji fiksiraju i ukrute lokne, Pantene krema kosu ostavlja mekom i nežnom na dodir. Za kraj, moram da napomenem da ova krema ne služi da OBLIKUJE lokne, već da ih ZAŠTITI.

6 коментара:

  1. Gde da nađem ovu kremu (ako još uvek postoji)?

    ОдговориИзбриши
  2. Molim te odgovori i mene jako zanima. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Drage moje, ova krema se, nazalost, vise NE MOZE kupiti u Srbiji, jer je pre nekoliko meseci povucena iz prodaje, sa naseg trzista. :(((( Koliko znam, u Bosni i Hrvatskoj nije nikada ni bila u prodaji, samo u Srbiji. Saznala sam da moze da se kupi u Turskoj.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ti puno. A koju bi drugu kremu preporucila umesto te? :)

    ОдговориИзбриши
  5. Krema je odlicna. Ja koristim ovu zelenu za ispravljanje kose. Smiruje elekticitet kose, ne slepljuje je, Imam utisak da je hrani. Nisam znala da se povlaci iz prodaje. Ako neko zna gde ima da se kupi ili ima jos zaliha u Srbiji, nek javi. Hvala

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets