Početna strana

субота, 6. септембар 2014.

Tigi catwalk curlesque amplifier

TIGI je jedna od vodećih firmi u svetu što se tiče kolekcije namenjene nezi kose. 
U Tigi kolekciju spadaju:
- Bed head
- Catwalk
- S factor
Iskrena da budem,  kolekcija Bed head, namenjena baš kovrdžavoj kosi, nije mi se naročito dopala. Od S faktora sam koristila neku kremu za lokne, divnog mirisa, ali mi je imala efekat gela i sušila kosu. Međutim, sa Catwalk kolekcijom je sasvim drugačije iskustvo, a vidim i da delim mišljenje sa puno čitateljki koje su mi pisale da koriste neke preparate iz ove kolekcije. Na našim domaćim sajtovima i blogovima, nisam pronalazila detaljnije recenzije o Tigi preparatima, a i ono što sam našla, bilo je sa jako siromašnim opisima i nedovoljnim informacijama. Tako da, najbolja varijanta mi je bila da sama probam.
Ovaj post posvećujem TIGI curlesque amplifier kremi za kovrdžavu kosu, upravo iz kolekcije Catwalk. Ne fasciniraju me šamponi i pakovanja, koliko me oduševljenje obuzme prilikom isprobavanja neke kreme za kovrdže. Ipak, šampona i pakovanja ima na svakom koraku, a dobrih krema za kovrdže...teško. Ovo je jedan od preparata koji se puno koristi u Americi, a dostupan je ne samo na Ebay i Amazon sajtovima, već se može kupiti i kod nas ( koja radost, da bar neki inostrani preparat za lokne ima i kod nas).
Tigi amplifier je u ambalaži od 150 ml i cena mu je 1650 din. Iako vam deluje da je krema skupa, ona zaista dugo traje, mesecima, jer je baš izdašna i nije potrebna velika količina za nanošenje.
Jako je rasprostranjena po modernijim frizerskim salonima, gde je i možete nabaviti, zatim preko online internet shopova. Primetila sam da je na puno mesta ima i u Novom Sadu, kao i u Beogradu (recimo u Ušću, ima skroz gore na spratu neki frizerski salon u čijem izlogu su svi Tigi preparati). Što se tiče online naručivanja, možete je naručiti i preko Salonshop, kao i preko Cvrle shop-a (što se tiče oscilacije cena, cene su svuda iste, pa čak i u Cvrle shop-u kod kojeg su svi preparati bar 300 din skuplji nego kod ostalih).



 
Sadržaj iz bočice istiskujete na pumpicu, koja vrlo ekonomično dozira kremu. Jednim stiskom, izbaci kremu veličine zrna graška, što samim tim znači da vam nije potrebna velika količina ovog proizvoda za nanošenje. 
Moja prva pomisao kada sam videla sadržaj kreme bila je: ,,Jao, šta je ovo, kao žvaka se razvlači, bljak, da nije prošao rok?'' Kada sam pogledala na poleđini bočice, sve je bilo regularno.


Iako deluje lepljivo i gelasto, ova krema je sve, samo ne to.

Kako se ustvari nanosi? ISKLJUČIVO na vlažnu tj. mokru kosu. Podelite kosu u sekcije. Istisnete dva puta pumpicu (u zavisnosti od same dužine kose) i kremu rastrljate između dlanova sa par kapljica vode, jer krema tada postaje tečna i lako se razmazuje. Nanosite je na celu dužinu kose, na svaki deo (osim na teme, naravno).
Što se samog mirisa tiče, nije preterano jak, ali se zadržava danima u kosi. Miriše kao neki parfem.


Ja sam je koristila na više načina, i u kombinaciji sa pivom i bez i najbolja varijanta je kada ovu kremu koristite samu. Lokne su predivne, mekane, krupne, sjajne i odskaču kao federi. Nema frizzy efekta ni antenica. Pogodna je za ovo vlažno vreme kada kosa prosto poludi. Svaka lokna je divno zaglađena, jer preparat sadrži silikone i ulja koji daju efekat glatkoće, sjaja i stvaraju zaštitni film oko dlake. Dakle, lokne nisu krute i fiksirane, jer tekstura kreme nije lepšiva uopšte, iako tako na izgled deluje. Idealna je za jako gustu i neposlušnu kosu.

Što se samog sastava tiče, Tigi krema sadrži zaista ,,bogate'' sastojke i što je najbitnije, ne štete i ne isušuju kosu.

Sastojci:
Aqua, VP/DMAPA Acrylates Copolymer, Cyclomethicone, Polyquaternium-11, Polyqauternium-37, Styrene/Butadiene Copolymer, Parfum (Fragrance), Polysorbate 60, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetearyl Alcohol, PPG 1 Trideceth 6, C12-15 Alkyl Benzoate, Helianthus Annuus (Hybrid Sunflower) Oil, Panthenol (provitamin B5), Bacopa Monniera Extract, PVP/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer, Cinnamidopropyl Trimethyl Ammonium Chloride, Chitosan, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Acid, Methylisothiazolinone, Methylcholoroisothiazolinone


  • VP/DMAPA Acrylates Copolymer: Stvara blagi film oko dlake i deluje na definiciju lokni.
  • Cyclomethicone: Silikon koji ima antistatičko dejstvo, sprečava nastanak antenica, omekšava kosu, omogućava lako raščešljavanje bez lomljenja dlake, ujedno ima i ulogu balzama.
  • Polyquaternium 11 and 37: Takođe imaju antistatičko dejstvo, daju sjaj i elastičnost loknama, drže lokne i stvaraju zaštitni film.
  • Styrene/Butadiene Copolymer:čini preparat neprozirnim, daje mu belu boju.
  • Parfum: daje miris kremi
  • Ulje jojobe: pravi raj za kovrdžavu kosu. Malo je preparata koji sadrže ovo ulje, naročito među prvim sastojcima.
  • Zatim slede ovlaživači, omekšivači i masni alkoholi
  • Pantenol i ostala ulja
Obzirom da je krema ,,jaka'', bilo bi poželjno da kosu šamponirate dva puta, kako bi se proizvod lepo isprao sa dlake (da se ne taloži).


28 коментара:

  1. Ja sam koristila ovu kremicu godinu dana(toliko mi je trajalo jedno pakovanje) i bila sam prosto odusevljena.Da napomenem da je moja kosa satirana,dakle imam nekoliko i blajhanih pramicaka..Ova krema je to divno sve zagladila i stvarno mi je bila divna..I kada perem kosu taj donji deo koji je imao kremicu je divno svilenkast..Kada sam kupila drugu tubu u pocetku je sve bilo divno dok jednom nije pocela nekako da mi se ceba i mrsi,potpuno neobjasnjivo,a nista nisam menjala u svojoj nezi.. Tako da mi je sad ostalo jos pola pakovanja pa razmisljam da joj dam jos jednu sansu za koji mesec..Ne znam,mozda mi se zasitila kosa,mozda hormonski disbalans,mozda nesto pedeseto..Ali je zaista bila divna jedno izvesno vreme i nadam se da ce opet biti ok.. Da je ovo nezadovoljstvo prolaznog karaktera.. Eto,malo sam duza,ali smatram da posebno ovi skuplji proizvodi zasluzuju vise podeljenih iskustava..Pozdrav,samo nastavi,divno je sve..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na pohvalama i na iscrpnom komentaru! :) Slažem se da što se tiče skupljih preparata, treba čuti što više konkretnih iskustava. Meni je za sada stvarno divan Tigi, ali sam baš nedavno komentarisala sa jednom drugaricom, koja ga je isto koristila duže od godinu dana, da jedan period kosa treba malo da odmori od njega, ne zato što je štetan, već zato što je jak. A hormonski disbalans je posebna priča (posvetiću post i tome, već odavno mi je u planu ta tema, ali hoću da je temeljno obradim), to i mene često muči...
      Probaj neku drugu kremu, pa se ponovo vrati na ovu, tako da ćeš znati šta je u pitanju. :)

      Избриши
  2. Mene nekako vise privlace bed head proizvodi posebno jedna maska, medjutim vidim da dosta devojaka koristi catwalk kremu za kovrdzavu kosu, super je informacija da ne isusuje kosu to mi je najbitnije, svakako dobar i koristan post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidis, masku nisam probala, a li one voskove, kremice, sprejeve jesam, nekako mi se ne dopadaju. :( a ovaj curlesque amplifier, ako nisi probala, probaj obavezno, savrsen je :D

      Избриши
  3. Moram pitati,da li mozda znas neku kremu koja je malo jeftinija od ove ,a da pruza neki zadovoljavajuci efekat,da ne kazem "meh" ? Stvarno mi je potrebna jedna takva krema koja bi smanjila frizzi efekat i upakovala loknice,ali ova mnogo premasuje moj buzet :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hmmm... John Frieda unwind calming cream (antifrizz krema), ona je oko 900 din, ako mozes da je nabavis. :) Tesko da kod nas ima kvalitenih krema, a da su povoljnije, meni je Pantene bila savrsena sto se svega tice :(

      Избриши
    2. Vala bas steta sto su je povukli oiz prodaje :(
      A John Frieda je apsolutno nemoguce naci kod nas. Prodavacice su me cesto pitale "a sta je to?"...

      Избриши
    3. Daaaaaa, i ja pitala jednom u DM-u i ista reakcija prodavacice bila. :D Kao da sam pitala je l' Robi Vilijams peva veceras u DM-u. :)

      Избриши
  4. Nije pitanje namenjeno za ovaj post,al da se provucem,naime htela sam pitati sta mislis o garnierovoj maski zlatnoj,fructus kolekcije danas sam je gledala,al nisam znala u koju grupu pripada da li proteinske ili hidratantne maske,tako da je nisam kupila,al me jako zanima sta mislis o njoj i da li si je koristila,nadam se da znas na koju mislim,mislim da sadrzi tri ulja ili tako nesto al je iz frucutus kolekcije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam je koristila, ali mislim da spada u kombinovana pakovanja, da je to repair kolekcija namenjena suvoj i ostecenoj kosi (ako mislimo na isto) i da sadrzi pri dnu par proteina, a na pocetku hidratantne sastojke. Znam da sam pre neki dan gledala neka pakovanja od Garnier, ova nova i cim sam videla mineral oil na vrhu liste, odmah sam ostavila pakovanje, jer mi taj sastojak nikako ne prija. :)

      Избриши
  5. ja sam ju probala ali mi se nije bas svidila pa sam proslijedila dalje i uzela foxy curls kremu od bed head kolekcije. ona mi je bolja al treba paziti da se ne pretjera s kolicinom :)

    ОдговориИзбриши
  6. A da li je nanosis tako sto guzvas kosu ili prolazis prstima kroz kosu sa kremom pa je onda guzvas?

    ОдговориИзбриши
  7. Da li kremu stavljas i na suvu kosu? Recimo nakon susenja ili drugi dan ako osvezavas lokne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam i tako, ali mora da se krema pomesa sa vodom i razmaze izmedju dlanova. Ja npr. operem ruke i na tako mokre ruke, rastrljam kremu (istisnem samo jednom) i naguzvam lagano, ali to radim tek mozda cetvrti dan.:)

      Избриши
  8. Koja je cena ovom proizvodu, i kako ga mogu naruciti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izvinjavam se sto odgovor bas kasni, tek sam sad videla. :( 1600 din je i moze se naruciti putem Cvrle online shopa i njihovih salona, kao i u mnogim salonima koji prodaju Tigi proizvode (ima ih i u Uscu u onom frizerskom salonu na spratu).

      Избриши
  9. Imam jedno pitanje, jer me sve više zbunjuju tvoji postovi. Hvališ mnogo tretman pivom i lanom, što mi zvuči vrlo pametno i logično. Ali takođe napominješ da nakon piva staviš i kremu. Zbog čega? Zar pivo nije dovoljno? I ako nije, čemu onda ono? Dosta preparata sad već tu ulazi u igru - dve vrste šampona, dve vrste pakovanja, regenerator, pivo (ili lan) plus krema... Znam da kovrdžava kosa traži pažnju, ali ovo deluje preterano, jer mi se čini da su neki koraci suvišni, jer ponavljaju posao drugih. L.O.C. tretman me dodatno zbunio. Kažeš da umesto ovoc C na kraju (cream) stavljaš lan. Pa čemu onda ove priče o kremama, kad lan može da zameni kremu? Nešto je tu mnogo zakomplikovano... Rade li pivo i lan ili ne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za negu kose (uopšte) su potrebni šampon (postoje jako blagi šamponi i agresivni šamponi te je i njihov učinak na kosu takav), pakovanje (postoje hidratantna pakovanja i proteinska-da bi kosa bila lepa potrebni su joj je i hidratacija i proteini) i krema, kao šlag na tortu,.koja će da stvori zaštitni film oko dlake i da spreči da svi hranljivi sastojci ,,ispare'', kako bi kosa sačuvala svoju svežinu, ali i bila zaštićena od negativnih spoljašnjih uticaja...sve do sledećeg pranja.
      Kovrdžava kosa je najzahtevnija za održavanje i baš iz tog razloga je i njena nega kompleksnija u smislu da joj često treba nešto ,,dodatno'' da bi kovrdže živnule i bile lepo definisane. To nešto ,,dodatno'' su u ovome slučaju LAN i PIVO koji DIREKTNO deluju na kovrdže, jer im daju na prvom mestu definiciju (dakle, deluju na to da kosa bude kovrdžavija i lepo oblikovana, a to mnoge kreme NE MOGU-čak ni one koje su baš namenjene za kovrdžavu kosu). U tom smislu LAN i PIVO mogu da zamene kreme. Međutim, iako lan i pivo sadrže hranljive materije i deluju na kovrdžanje kose, oni NE MOGU napraviti zaštitni film oko dlake, kao što to čine kreme koje u sebi sadrže hemiju (silikone koji imaju dejstvo do sledećeg pranja kose i stvaraju tu zaštitnu opnu oko dlake, kao i glicerin koji održava balans vlažnosti u dlaci). Zbog toga je ta raznolikost preparata bitna, spojiti, iskombinovati i izvući ono najbolje iz svega. Ne znam da li sam ti dobro objasnila, ili sam te još više zbunila. :D

      Избриши
  10. Sad sam na fb stranici videla da koristis i foxy curls pa ako bi mogla samo da kazes da li je bolji od ove kreme i koja je razlika? Meni je najbitnije da ne isusuje i da drzi formu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Foxy curl (ona ljubicasta sto mirise na nesto slatko mmm) mi bolje definise lokne i deluju mi prorodnije. Curlesque amplifier mi bolje zagladi kosu i deluje mi kosa kao da je više hidrirana, ali su mi lokne malo ,,neprirodnije'', recimo vidi se da sam je guzvala i stavljala nešto. :) Kada je rastopim sa vodom na dlanu, Foxy bryo upije, dok je Curlesque onako ljigava i slinava, ne upije odmah. Ako treba još neka info... :)

      Избриши
  11. Анониман1:59 PM, јун 15, 2015

    beskrajno ti hvala na ovom tekstu :)

    ОдговориИзбриши
  12. Da li je moguce da je za godinu dana poskupeo na 2170 :(

    ОдговориИзбриши
  13. Ja bih ponudila jednu opciju,koja odgovara onima koji traze nesto jeftinije a kolicinski vise!Koristim Luxina kremu,proizvedenu u Italiji,dostupna i kod nas po ceni izmedju 500,oo i 700,oo din,a pakovanje je od 0,5l.To je brilijantska krema,namenjena za suvu,ostru i kovrdzavu kosu,daje sjaj stiti od atmosferskih uticaja i morske soli.Ja sam zadovoljna sa ovom kremom,mada na vise strana sam cula za catewalk kremu i zelim da je probam,cim je nabavim :) Pozdrav!!

    ОдговориИзбриши
  14. Ja bih da dam predlog na pitanje nesto jeftinije a vise...Koristim Luxina kremu za suvu,ostru i kovrdzavu kosu,koja stiti od atmosferskih uticaja i slane vode.Napravljena je u Italiji,a kod se moze lako naci,cena joj se krece izmedju 500,oo i 700,oo din,pakovanje od 0,5l.Ja sam zadovoljna sa ovom kremom,mada bih rado probala catewalk kremu,cim dodjem do nje!!! pozdrav!! :)

    ОдговориИзбриши
  15. http://salonshoppro.com/index.php?id_product=102878&controller=product

    Draga, kad stigneš, bi li napisala nešto i o ovome? Zanimljiv sastav, iako bez silikona...

    ОдговориИзбриши
  16. Ćao,pošto sam dobila TIGI Catwalk Curls rock kremu,da li je dovoljno da nanesem samo nju posle pranja ili je potrebno ipak staviti još nešto za definicu+iju lokni (pivo,lan...)

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets