Početna strana

недеља, 7. септембар 2014.

Sunsilk Ouidad krema za kovrdzavu kosu - Zeleni Sunsilk

Pre nego što počnete sa čitanjem detaljnije recenzije, pročitajte OVAJ tekst.
Na našim prostorima ( Srbija, BiH, Hrvatska, Crna Gora ) Sunsilk se može kupiti  samo u Crnoj Gori.
Verovato je tu zastupljena i uvoze je zbog same turističke lokacije.
Ne reklamiram nijednu parfimeriju, ali znam koliko vam je bitna informacija o ovoj kremi, tako da ću vam napisati lokacije dve parfimerije za koje provereno znam da imaju Sunsilk.

 
  • Parfimerija ,,XL'' u Nikšiću (Crna Gora), nalazi se u centru, ispred platoa ,,Doma Revolucije''.
  • Parfimerija ,,Jasna'' u Igalu (Crna Gora), nalazi se pored šetališta kod pošte.
_______________________________________________________________________________
  • Parfimerija ,,In'' u Kosovskoj Mitrovici (informacija koju sam dobila nakon pisanja ovog posta).
Sunsilk koji se prodaje u Crnoj Gori, pravljen je za italijansko tržište, tako da ga ima i u Italiji i na nekim mestima u Grčkoj - ista ovakva ambalaža. Sigurna sam da svako od vas  bar jednom godišnje ode negde na more, ima nekoga ko često putuje u Italiju ili ima nekog prijatelja iz Crne Gore, te vam može nabaviti primerak ove kreme. Meni je drugarica u Grčkoj našla Sunsilk balzam, a kremu mi je u Nikšiću kupila jedna meni draga čitateljka bloga. Cena se kreće od  3e-5e.
Sad možete nastaviti čitanje recenzije. :)
*********************************************************************************************************
Ovo izdanje Sunsilk kreme za lokne, nalazi se u tamno zelenoj bočici (pređašnji je bio u otvorenijoj zelenoj boji), militraže 200 ml i po ceni od 3,5e. Kupljena je u ,,XL'' parfimeriji. Ako ste pročitali gore linkovan tekst, mogli ste da saznate da se Sunsilk drugačije zove u nekim državama, ali i da su mu sastav i  militraža drugačiji.  
Zašto je sastav kreme drugačiji, zar ne bi trebalo da je svuda isti? To je ono o čemu sam vam mali milion puta pričala, da se tekstura kose bitno razlikuje od kontinenta do kontinenta, pa i od države do države. Brazilci, Meksikanci, Turci...nemaju istu teksturu kose kao narodi sa naših prostora. Iz tog razloga, tim stručnjaka koji je zadužen za celokupan asortiman Sunsilk-a, prilagođavao je formulu kreme određenim prodajnim prostorima. Ono što odmah mogu da vam kažem, to je da ova zelena Sunsilk krema nije identičnog sastava kao stari Sunsilk koji se prodavao u Srbiji (verovatno jer je ova pravljena za Italiju).

Marina sa bloga Cosmic girl, pisala je OVDE o svom iskustvu u vezi zelene Elidor kreme, koju je kupila u Turskoj i poslala mi fotografiju sastava njene Elidor kreme. Skoro isti sastojci se nalaze i u starom Sunsilku i u novom Sunsilku i u Elidoru, ali je redosled izmenjen, odnosno koncentracija sastojaka, što u velikoj meri utiče na krajnji efekat koji kreme daju. Videli ste samo koliko jedan jedini sastojak može uticati na celu kremu, recimo u onoj Pantene za lokne i Pantene antifrizz kremi, gde se razlikuje samo jedan jedini sastojak, a efekat obe kreme je sasvim drugačiji.


                                                       Sastav zelene Sunsilk kreme



Sastav zelene Elidor kreme

Što se tiče samog sastava, ne mogu ga pohvaliti da je odličan i da je hranljiv. U pitanju su ,,jeftini'' sastojci, poput masnih alkohola, silikona, naftnih derivata... Meneral oil - ,,kud će kolo bez Kokana''! Tačno znam da mi nijedna krema za lokne ne odgovara, koja već među prvim sastojcima sadrži ovaj opori sastojak - mineral oil (isti slučaj je bio i sa Still kremom, Amika kremom i Yellow kremom).
Krema je malo gušća, malo teže se raspoređuje ravnomerno po kosi. Miris je jak, mene lično podseća na miris u ambulanti. :)



Ono što je najbitnije, kakav je efekat na kosu? Može se nanositi na vlažnu i na suvu kosu, isprobala sam više varijanti i svaka je imala isti efekat. Kovrdže mi nisu bile baš tako lepo definisane, više su bile ulepljene (iako sam stavljala sasvim malo ove kreme) i malo su mi otežale lokne. Sutradan već, kosa je izgubila svoju formu. Ne bih rekla da ova krema radi na definiciji kovrdža. Imam utisak kao da mi je kosa opuštena previše i da joj je narušena njena prirodna definicija i živahnost. Čak mi je i malo frizzy.

Puno devojaka mi je reklo da su imale slična iskustva u vezi ove kreme i da to više nije isti stari, dobri zeleni Sunsilk, što mogu i da potvrdim. U oskudnom izboru kremi za lokne, možete je kupiti, da vas želja mine dok sa uzdahom razmišljate o praprapra Sansilku. Mislim da bi ovaj novi Sansilk najviše odgovarao devojkama koje imaju one baš, baš sitne loknice i neobuzdani volumen, pa bi im ova krema malo stišala taj volumen.


Moja kosa nakon Sunsilka 

Možda se nekome dopada ovakav look, ali moje kovrdže znaju za mnogo bolje dane i forma kakvu dobijaju sa ovom kremom, meni se nešto naročito i ne dopada. Pokušaću da je nekada iskombinujem sa nekim drugim kremama ili uljem, pa ću videti kakav će izgled tada dati. Uglavnom, neće se baš baciti, koristiću je kada želim da dobijem ovako opuštene lokne. :)


6 коментара:

  1. Definitivno nije isti sastav, u ovom tvom ima vise hemijskih elemenata, znaci ipak postoje neke razlike. Meni je Elidor ubedljivo najbolji, ako ga ne stavim uoci se razlika, sa njim je dlaka meksa i stvarno bolja defenicija. Ipak ovaj raspored u sastavu igra glavnu ulogu, meni kosa sa zelenim Pantenom bude kao tvoja sa SunSilk kremom, razvuce se i opusti nekako, a skoro je identican sastav kao sa nekadasnjim ljubicastim Pantenom. Znaci treba ipak uzimati istocnjacku varijantu :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ništa, preostaje nam samo da nađemo nekog Turčina koji će da vrši izvoz Elidiora i Pantene sa ljubičastom trakom (pošto oni imaju i tu kremu, šmrc) iz Turske u Srbiju. :D

      Избриши
  2. Анониман3:53 AM, јул 05, 2016

    U grckim parfimerijama Hondos ima taj sunsilk za 2.5e. Upravo ga nabavila, nadam se da ce mi biti dobar...
    Katja

    ОдговориИзбриши
  3. Da li ima u prodalji SunSilka i dalje u navedenim prodajnim objektima?

    ОдговориИзбриши
  4. Prije 10-ak god sam koristila ovu kremu i leni je odgovarala. Nadjem je u Grckoj proslo ljeto, i islreno nisam odusevljena. Mojoj kosi sada predstoji oporavak zobog godine dana keratina :(

    ОдговориИзбриши
  5. Prije 10-ak god sam koristila ovu kremu i leni je odgovarala. Nadjem je u Grckoj proslo ljeto, i islreno nisam odusevljena. Mojoj kosi sada predstoji oporavak zobog godine dana keratina :(

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets