Početna strana

четвртак, 18. септембар 2014.

Pranje kose kišnicom

Sigurna sam da ne postoji nijedna devojka koja nije čula ili pročitala da je pranje kose kišnicom dobro za kosu. Uostalom, to su nam bake uvek govorile. :) Moram priznati, nikada nisam ovo pokušala, pa su me ovi ,,idealni'' kišni uslovi namamili da isprobam. Pošto je ova godina izuzetno kišovita, nije bilo potrebe da igram ,,dodole'' i da čekam neki pljusak da bih nakupila par litara ovih dragocenih kapi.

Želim odmah da vam napomenem sledeće, ukoliko živite u veoma zagađenom mestu, gde je samim tim vazduh prepun štetnih materija koje kruže, onda vam ne bih preporučila da ovaj ,,tretman kišnicom'' radite. Naročito zbog kiselih kiša. Kod mene je vazduh izuzetno čist, kao i sama voda, pa sam se bez bojazni upustila u ovaj mali eksperiment.
Misija može da počne...
Jedna velika kanta od disperzije i jedan lonac, bili su i više nego dovoljni....


 



Zašto je kišnica dobra za kosu? Kišnica je meka voda koju kosa voli. Ona ne sadrži hlor koji vodu čini težom i od kojeg je kosa suvlja. Kišnica je voda visokog kvaliteta, pH neutralna, meka, ne sadrži dezinfekcione supstance, soli, minerale i druge prirodne i veštačke nečistoće. Vodu sam zagrejala, sipala u lavore i nad kadom prala kosu.

 
Za pranje kose sam koristila sledeće:
  • Šampon: litarski Afrodita beli luk
  • Pakovanje: Dikson herbelan (bez silikona)
  • Kišnicu za pranje i ispiranje
  • Za lokne: pivo + malo Pantene kreme
Nisam imala neka velika očekivanja, ali je efekat bio fenomenalan!

Već nakon ispiranja šampona, osetila sam da je kosa mekša nego inače. Nakon ispiranja pakovanja, samim tim je kosa još mekša, što zbog pakovanja, tako i zbog kišne vode. Nakon što sam kosu osušila, bila je zaista meka, divna, ali se nije razletala (znate ono kad je kosa meka kao paučina, leti na sve strane i bude sva frizzy). Svaka lokna je bila na svom mestu.
Kosa mi je bila meka sve do narednog pranja.
To su moja prva iskustva u vezi pranja kose kišnicom. Da li ste i vi nekada probale i kakav vam je krajnji efekat bio?

9 коментара:

  1. Meni su time prali kosu kao maloj, ne baš često, ali kad bi padala kiša, uvek se postavljale kante kod jednog otvorenog oluka iz kojeg slobodno ide voda. Skroz sam zaboravila na ovo. Oni koji žive u gradovima, mogu da probaju sa prokuvavanjem vode u većim loncima i da puste da se prohladi voda i time ispiraju kosu. Bitno je izbacivanje tog hlora. Isti efekat je i sa jabukovim sirćetom, soda bikarbonom. Sve što omekšava vodu je preporučljivo. Kosa postane meka i ne bude umršena i sjajnija. Super što si pisala o ovome, skroz sam zaboravila na ovo. Još mi je ovo ostalo da isprobam kod moje malecke i njene veoma umršene kose jer su pakovanja za nju još jaka, čak i bezsilikonska sa puno ulja, a baš blizu temena je najkritičnije. Baš mi je drago da si pisala o ovome. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, jedino da se prokuva, pa da taj otpadni ,,talog'' ostane na dnu. :) Ja sam se baš oduševila efektom, verujem da i mališanima pogoduje isto. :)

      Избриши
  2. Jao, ne mogu da sakrijem svoje odusevljenje kakvu kosu imas! :) Divno!!

    ОдговориИзбриши
  3. Imam kuću u Crnoj Gori i u našem mestu nema vodovoda, već svi imamo svoje cisterne u sklopu kuće. Vodu kupujemo, iz prirodnog bunara, ali nam se tokom cele godine cisterna puni i sa kišnicom. Znači kada stignem na letovanje tu je samo kišnica.
    Efekat je više nego dobar, volela bih da i u Beogradu koristim kišnicu, ali nekako nemam uslove. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Kosa ti je predivna! I ja imam kovrdžavu, mada imam kratku, pa su se lokne dosta ispravile. Jedva čekam kišu! :D

    ОдговориИзбриши
  5. Ljudi me gledaju kao da sam luda kad hodam po kiši bez kišobrana, dovoljno je da me samo malo poškropi po kosi, čim se prosuši - frizura bude fenomenalna! Često to prakticiram, super što si se sjetila pisati na tu temu!

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets