Početna strana

петак, 5. септембар 2014.

Moja kosa pre i nakon šišanja

Već duže vreme pričaaaam kako treba da idem da se šišam, ali nikako da odvojim jedan dan za to, pošto moja frizerka i ja nismo iz istog mesta. Poslednji put sam se šišala prošle godine, negde sredinom decembra 2013. Prošlo je više od 6 meseci, tako da mi je savest nalagala da to više ne odlažem. :D Što se tiče nekih oštećenja na kosi (ispucali i rascvetali krajevi), nije ih bilo, ali je na krajevima bila malo suvlja, otprilike 2 cm.
Uvek se šišam na špic, odnosno u obliku slova U (nekad izgleda i kao V, zavisi kako se osuši, pošto je to faktor neizvesnosti) , tako da mi taj najduži deo ne štrči previše, a opet da ne budem podšišana baš na ravno. Što se tiče stepenovanja, nisam nikad pravila one baš, baš kratke, jer moja kosa je glatka i baš klizi (nije gore onako pufnasta i lagana, već pada), pa ako bih to uradila, ti gornji stepenovi bi baš nekako padali na stranu. Podrazumeva se da nikada ne stanjujem kosu - kovrdžava kosa se ne sme stanjivati (to dovodi do krzanja, lomljenja, cvetanja, ućebanih i suvih delova).


Pre šišanja je bila ova dužina...




Ovaj put dužinu nisam puno dirala, skraćena je za možda 4 cm, ali sam insistirala da mi gornji stepenovi budu kraći za čak 15 cm. Frizerka mi je rekla da više od toga i ne bi valjalo da se skrati, jer bi mi donji deo kose bio vidno tanji.
Tako da, nakon šišanja, to ovako izgleda...



21 коментар:

  1. Kosa ti je prelepa! Sve sto objavljujes procitam, a nesto sam pocela i da primenjujem. Sve pohvale za tebe!
    Znam da nije tema bloga, ali ne mogu da ne primetim da imas i lepu kozu. Cime negujes lice?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti najlepše! O:)
      Kreme za lice koje koristim: Nivea soft (ona bela za bebe), a nekad Baby love (ona u žutoj tubici, sa avokadom i suncokretovim uljem, odlična je).
      Šminku skidam samo Valentina vlažnim maramicama (one roze iz Lilija). Umivam se mlakom (više hladnom) vodom. Ne šminkam se svakodnevno i prejako. Puder koji godinama koristim je Bourjois HMix (ne stavljam podloge za šminku, samo jednu od one dve kreme i nakon 5 min nanesem ovaj puder). Koliko god da se kasno vratim kući iz izlaska, mora biti skinuta i najmanja mrlja šminke. To bi bilo to, ako ti još nešto može biti od koristi, pitaj slobodno. :)

      Избриши
    2. Hvala puno! Tako jednostavna nega, a tako lepa koza.

      Избриши
  2. Zamolila bih admina ovog bloga da otkrije svoje (lepo) lice!!!!!! (nema potrebe da se krijes!) ;) <3

    ОдговориИзбриши
  3. Draga, da li bi mogla da mi pozajmiš frizerku? Promenila sam mnogo frizera i niko ne ume da ošiša moju talasastu, nemirnu kosu. Ja sam i sama shvatila da ne sme da se šiša stepenasto i da ne smeju da se tanje krajevi, ali svaki božiji frizer me iz nekog nepoznatog razloga u nekom trenutku izignoriše i stanji mi krajeve, napravi stepene. Koliko god puta da ponavljam, niko me ne sluša, kao da svi misle u sebi "šta ova mala misli? da bolje zna nego ja?!" Ako je frizerka hnegde u okolini B Beograda, rado bih je "probala" :)
    Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja frizerka je iz Valjeva, to je tebi malo dalje :) Devojke su hvalile jedan friz.salon u Bg (ali mi posalji poruku u inbox, ukoliko te zanima detaljnije) :) Inace, stepenasto stoji lepo kovrdzavoj kosi, ali treba znato napraviti lepe prelaze, tako da se gornji deo ne izdize, a donji deo da ne bude u bicevima i tanak. Naravno, duzina stepenova zavisi od teksture same kose, tako da nekome stoje bas oni kratki stepenovi, a nekome duzi. A za stanjivanje nikako, ako vidis one makazice da ti kruze oko glave, slobodno reci stop! Ustvari, to je prva stvar koju treba frizeru da kazes kada sednes na stolicu :)

      Избриши
  4. A otkrij liceee!ubi me da znam kako izgledas.a cini mi se da si bas slatka...msm ovo malo sto se vidi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A hvalaaa tiiii :) Videcu, možda jednom prilikom, kad budem editovala članak ,,O meni'', pa ću ubaciti par celih fotografija. :)

      Избриши
  5. Kosa ti je PRELEPA! Zamolia bih te da mi kazes koje preparate koristis za lokne,posto nam je kosa 90% ista. Ja trenutno ne koristim nista jer hocu da je oporavim od farbanja,prvi dan nakon pranja mi je predivna,bas ovakva kao tvoja,problem je samo sto volumen jako splasne posle spavanja i sutradan kosa uopste ne lici na prethodni dan,ispravi se dosta i izgubi volumen. Puno pozdrava :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :)
      Evo redom:
      -Šampon: Merima litarski (od Aloe vere), a blaga varijanta šampona koje imam su Baby love i Mamma&baby
      -Pakovanja: Trenutno koja imam su Garnier shea butter i avocado, Insight dry, Dikson herbalan, Serical Placenta-ovo su sve hidratantna. A proteinsko sad nijedno nemam.
      -Za lokne: pivo + Pantene krema (stekam je) ILI samo Tigi curlesque amplifier
      :) To je to, samo rotiram. Pozdrav za tebe! :)

      Избриши
  6. Hvala puno, sjajna si :) Da li ima neko iskustva sa Loreal-ovom penom, kosta oko 600 din. Nije losa,lepo uvije ali mislim da nije za svakodnevno koriscenje pa je ne koristim toliko cesto. https://www.google.rs/search?q=loreal+pena+za+lokne&biw=1366&bih=631&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Y-oNVIHxCcW9ygO-zIDQBw&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=y0I7d8uTT2t1zM%253A%3BNccwacgLSMiEbM%3Bhttp%253A%252F%252Fs21.postimg.org%252Fomvmo7rdz%252Fhairco4.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ana.rs%252Fforum%252Findex.php%253Ftopic%253D4737.3870%3B700%3B1050

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ti ne bih preporucila nikakvu penu, pa cak iako je Lorealova i kosta 600 din. Pena je pena, uvije i fiksira lokne, a samim tim sadrzi sastojke koji vremenom kosu ostavljaju suvom. :)

      Избриши
  7. Јао ja imam problem sa tim da mi se gornji deo izdize a donji je tanak i onda to bas bezveze izgleda, pogotovo zato sto mi je kosa kod vrata (onaj deo sto pada na ledja) nekako ravniji i onda kad mu se kosa nekad zabaci napred, to ostane onako iza samo, izgleda kao da nije moja kosa. Zato sam mislila da to malo izravnam, da mi taj V oblik ne bude tako izrazen. Ne znam šta više da radim, kad ne poznajem frizera za kovrdzavu kosu, ovi 'redovni' me sisaju lao sto bi ravnu kosu sisali.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo dobar frizer pola muke spasava. Ja ne znam sta bih radila da nemam dobru frizerku.

      Избриши
  8. Milice, ti si takva carica da ja nemam reci. Danas sam otkrila tvoj blog i odusevljena sam tvojim znanjem,pisanjem i iskustvom. Evo vec jedno 5 sati(ako ne i vise :D) citam sve ovo sto si pisala do sad. Toliko imas znanja, iskustva da bi mogla da drzis casove frizerima. Mene zanima odakle ovoliko znanja, interesovanja? i da, molim te mi napisi adresu ili kontakt telefon tog frizerskog salona u Beogradu kako bih otisla da me neko napokon osisa kako valja..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaoj, izvini sto ti tek sad odgovaram, kad sam van kuce i kompa, nagomilaju mi se komentari i desi se da nenamerno propustim da odgovorim na vreme. :( Hvalaaa tiii punooo na podrsci i pohvalama <3 Odavno pratim razne strane forume, sajtove, uporedjujem razna iskustva u vezi nege kose, koja su imala devojke sa razlicitih kontinenata...i onda nekim logicnim putem neke stvari pokusam da primenim na svoju kosu ,,balkansku'', puno stvari modifikujem, jer iskustvo recimo neke Crnkinje, ne moze mi toliko pomoci u nezi moje kose, koja je sasvim drugacije teksture. Moja frizerka je iz Valjeva, nije iz Beograda :( ako ti nesto znaci, mogu ti poslati njen broj (samo mi se javi u poruci na mail-u).

      Избриши
  9. Анониман6:31 AM, мај 04, 2016

    Cao ,prelepa ti je kosa.Ja imam isto tako kovrdzavu i dugu kosu i citavog zivota sam imala kompleks zbog nje.Tek sad sam pocela da je volim i da je pustam.Inace ,ni jedna frizerka do sad nije znala da je osisa kako treba pa sam ja uzela stvar u svoje ruke.Ne tanjim je,samo je stepenujem,znam gde mi je najproblematicniji deo i onda sama oblikujem kako mi odgovara.Za sad sam jako zadovoljna.:))

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets