Početna strana

среда, 10. септембар 2014.

Mamma & baby šampon



IZMENA! PROMENIO JE SASTAV, VIŠE NIJE BLAG!
Dva neagresivna šampona koja uvek preporučujem kovrdžavim devojkama su Baby love mildes (koji je trenutno na redizajniranju ambalaže, pa ćete ga jedno vreme teško naći u prodaji) i ovaj šampon o kome vam danas pišem, a to je Mamma & baby. Kao što vidite, oba su namenjena bebama. :) Iako bi šamponi namenjeni bebama trebalo biti blagi, mnogi od njih ipak sadrže jake sulfate, koji nisu nežni prema bebinoj koži. To nije slučaj sa ovim šamponom (kao ni i sa Baby love). Možete ga kupiti samo u Lilly drogerijama, po ceni od 170 din za 200ml.
Mama & baby šampon sadrži jako blage deterdžente, ali i alantoin koji pozitivno deluje na kožu glave, ne iritira teme i deluje na glatkoću kose. Maslinovo ulje je poslednje na spisku sastojaka, što znači da je jako slabo zastupljeno, tako da njegova delotvornost nije baš na delu. Ono što je još bitno je da ovaj šampon ne isušuje teme i kosu, te je zato i pogodan za nas kovrdžave.


Blago žute je boje, providan, srednje gustine, blagog mirisa. Malo teže se raspoređuje po kosi, te bi pogodnije bilo da ga malo rastvorite sa vodom i promućkate.




























Ja obično dva puta šamponiram kosu, što je slučaj i sa ovim šamponom. Ne stvara previše pene, ali opet lepo opere kosu  i ne sasuši je. Sa svim ovim karakteristikama, Mamma & baby ispunjava sve uslove jednog dobrog šampona.


6 коментара:

  1. Meni neodgovara ni baby love ni ovaj,jer oba sadrze pantenol,koji moja dlaka ne podnosi izgleda i bude ko metla,ostra i bez sjaja posle ovakvih sampona bez obzira na ostalu negu.Cak mi je bolja dlaka od onih litarskih iako mi i oni sasuse maksimalno,al barem dobije neki sjaj i leprsavost dok sa ovim sve najgore dejstvo sve zbog pantenola,ko da gelom za kosu perem kosu :) .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko nekim devojkama pantenol prija, toliko opet nekima ne prija. :) Meni recimo ne prija ako je u bas velikoj koncentraciji, jer mi vremenom taj pantenol susi kosu, ali sto se ova dva tice, super su mi. :)

      Избриши
  2. Šta misliš o Biomelemovim samponima, da li su i oni blagi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisu bas previse blagi, dobro peru kosu. Ja sam koristila onaj za rast kose (sa narandzastim poklopcem), bio mi je ok, samo se brzo trosi. Jedino sto mi je smetalo to je prisustvo pantenola u vecoj kolicini, pa mi je kosa posle izvesnog vremena bila malo suva na dodir. :)

      Избриши
  3. Meni se stvara perut od ovog sampona :-/

    ОдговориИзбриши
  4. Sampon potpuna prevara, od 500ml sadrzi sodium laureth sulfate, peg 7 ...itd, a reklamira se kao sampon bez sulfata ... smesno. Proverite

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets