Početna strana

уторак, 23. септембар 2014.

Le petit Marseillais maska sa šea mlekom i medom

Le petit Marseillais je francuski brend (potiče iz Provanse) koji postoji decenijama. Naziv je dobio po Marsejskom sapunu (Marseillais). Kod nas u prodaji postoji relativno skoro, tek nekih par meseci. Njihov asortiman je zaista veliki i obuhvata proizvode namenjene nezi tela i kose.
Još kad su se pojavili, veliku pažnju su mi privukle specifične ambalaže, naročito od pakovanja. Kad god nešto novo stigne u radnje, uvek smo sumnjičavi kakvog li je kvaliteta taj brend, ali smo i željni da što pre kupimo i probamo. Kad god kupujem neko pakovanje u Liliju ili DM-u, uvek bacim pogled na Le petit Marseillais, ali na kraju uvek u korpi završi neko Garnier ili L'oreal pakovanje (navika je čudo). Ovo pakovanje sam dobila od jedne čitateljke bloga, prilikom razmenjivanja nekih preparata koji nam ne odgovaraju. Ona ga je samo jednom probala i prosledila ga meni. Čitala sam razna iskustva u vezi raznih pakovanja od ovog brenda i utisci idu iz krajnosti u krajnost - ili vam se baš dopada, ili vam se ne dopada uopšte.

 


Le petit Marseillais maska (pakovanje) sa šea mlekom (karite) i medom je postala moj broj 1 kada su u pitanju hidratantna pakovanja koja ne sadrže silikone. Odnos cene i kvaliteta je savršen (za nekih 450 din dobijete 300 ml dobrog i izdašnog pakovanja). 
Jedina caka je u tome znati kako da ga iskoristite na pravi način. Ako ga držite na kosi par minuta, efekat će biti jako prosečan, ništa posebno. Ako ga držite na kosi jedno pola sata i odradite dubinsku hidrataciju njime, efekat je fenomenalan! Pošto pakovanje ne sadrži silikone i neće zagladiti dlaku, normalno je i za očekivati da se kosa neće presijavati toliko kao sa pakovanjima koja su ,,bogata'' silikonima.
Pakovanje je namenjeno suvoj i oštećenoj kosi. Ima jako zanimljiv aluminijumski poklopac na kojem je utisnuta slika dečačića sa kapicom i mornarskom majicom, koji me podseća na malog ribara (zbog same pomisli na more, pakovanje mi deluje nekako egzotično). :)


Hranljivi sastojci koji su već pri vrhu liste (karite i med), dolaze do izražaja i pokazuju svoj pravi učinak tek kada stoje duže na kosi. Osim šea mleka i meda, pakovanje sadrži i masne alkohole. U svom sastavu ne sadrži parabene, što je odlično.


 Miris je predivan, a pakovanje je jako gusto i masno.


Pošto je ovo pakovanje gušće nego uobičajena, bilo bi dobro da kosu podelite na nekoliko sekcija i da ravnomerno i obilno nanesete na svaki deo kose, odnosno na celu dužinu (ne na teme). Ostavite da deluje na kosi duže od 15 minuta (ne obazirite se na natpis koji ukazuje na 3 minuta). Nakon toga kosu isperite mlakom ili što hladnijom vodom, kako bi kosa što bolje zadržala hranljive sastojke i sačuvala hidratantnost.


Krajnji efekat koji ovo pakovanje ostavlja na moju kovrdžavu kosu je FENOMENALAN!
Kosa je meka, lepo se raščešlja (doduše, ne tako lagano kao sa silikonskim pakovanjem), dlaka deluje baš nahranjeno i živahno, a mekoća se, verovali ili ne, zadržava sve do sledećeg pranja (u mom slučaju 4, 5 dana). Lokne mi se jako divno formiraju.
Pošto na pakovanju piše da je namenjeno suvoj (a to je uglavnom i kovrdžava) i oštećenoj kosi, pogodno je da se rotira sa proteinskim pakovanjima. Dakle, ukoliko vam je kosa oštećena, ne možete se osloniti samo na ovo hidratantno pakovanje (koje će kosu nahraniti i dati joj živahnost), već morate uvrstiti i neko proteinsko pakovanje koje će dlaku popuniti njenim gradivnim proteinima.

Sve u svemu, jedno jako dobro pakovanje koje me je namamilo da probam još neko, a to će verovatno biti ono iz bele linije.


16 коментара:

  1. Potpisujem sve što si rekla! Odlična recenzija! Moja kosa je farbana u plavo (suva i ne praviše oštećena) za razliku od tvoje kovrdžave i takođe ispunjava sve zahteve koje jedna dobra maska za kosu treba da ima, baš sam zadovoljna :) Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja upravo idem da perem kosu (ceo dan mi na glavi smrde kapi belog luka i ricinusovo ulje :D), tako da sad sledi ovo mirisno pakovanje Le petit :)))

      Избриши
  2. nisam probala ovo pakovanje, ali sam probala njihov sampon sa slatkim bademom. odlican je, ima predivan miris, a kosa je mekana i rascesljana kao da sam stavila pakovanje, a ne sampon :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno, meni je ovo prvi njihov proizvod koji sam probala, ali sigurno ne i poslednji. :)

      Избриши
  3. Citala sam jos neke recenzije vezane za ovu masku, definitivno ide na wl :) A obicno je tako sa nekim maskama, da svoj maximum daju jedino kada se drze nesto duze na kosi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja upravo kosu oprala: Merima litarski od aloe vere + dubinska hidratacija ovim pakovanjem + pivo i malo Pantene...kosa predivna, fenomenalan volumen i tako je zivahna, sjajna i meka na dodir :D Samo znati kako ga iskoristiti na pravi nacin i nista vise. :) Neces se pokajati.

      Избриши
  4. Koristila sam ga još pre nekoliko godina kad sam ga kupila u Grčkoj i nije mi ostalo u nekom sećanju, bilo je skroz prosečno, ali istina je da sam ga držala prilično kratko, ni blizu 15 minuta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ga budes opet koristila, slobodno ga ostavi duze. :) Meni je takav utisak bio isto i sa Insight dry, malo je falilo da ga prosledim dalje (drzala ga samo par minuta), ali kad sam ga ostavila pola sata da deluje, fenomenalan efekat, postalo je jedno od mojih omiljenih pakovanja. Tako je to sa ovim nesilikonskim pakovanjima, najefikasnije se pokazu kada se drze duze (za razliku od silikonskih koji kosi daju sjaj odmah). :)

      Избриши
  5. Privuklo me je :) Nisam probala a kako obožavam sve mackalice za kosu da probam svakako stavljam na spisak :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno :) Pored Insight dry i Dikson herbelan, ovo pakovanje je postalo moj favorit kada su u pitanju pakovanja bez silikona. :)

      Избриши
    2. Meni jako odgovara Still na bazi meda,ja ne znam dal ono valja al moja kosa ga obožava,kao i neka pakovanja od Garniera,ali ovo ću def. probati :) Moj problem je jako gusta i teška kosa :)

      Избриши
  6. Koja su onda pakovanja sa silikonima? Izgubih se u svemu sad

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaš na blogu o slikonima detaljno, pa kad kupuješ možeš da provjeriš ima li ih :)

      Избриши
  7. Mene sad zanimaju te kapi bijelog luka- sta, kako, zasto? :-) Sto se tice pakovanja, skoro sam citala recenziju na blogu Zdrava kosa ali sam ipak cekala i tvoju recenziju zato sto sam kovrdzavica :-) U svakom slucaju, ide na listu zelja :-)

    ОдговориИзбриши
  8. Koja proteinska pakovanja savjetujes? Moja kosa je prilicno ostecena :(

    ОдговориИзбриши
  9. Kako sad da uradim dubinsku hidrataciju njime? Kada ga nanesem na kosu, da cekam pola sata pa da onda pokupim kosu i stavim pod kesu, i potom da susim kosu fenom 10-tak minuta ili kako? Sorry, mozda je pitanje glupo, ali jako sam mlada, pritom i neiskusna sto se tice ovih preparata, pakovanja za kosu, tako da bi mi svaka pomoc dobrodosla. Hvala tii.

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets