Početna strana

петак, 22. август 2014.

Still pakovanje med i čokolada

Stevan Still preparati za kosu spadaju u rang preparata sa pristupačnom cenom i prosečnim kvalitetom. 
U svom asortimanu imaju šampone, balzame, pakovanja, kreme za kosu...Njihove proizvode možete kupiti u Roda marketima, Super Vero marketima, Tempu itd.
Pakovanja se mogu naći u ambalažama od 250ml i 500ml. Pakovanje med i čokolada koje sam ja kupila je od 500ml, a po ceni od nekih 290 din. Kao što vidite, ambalaža je jako praktična, primamljive nalepnice sa medom i čokoladom, pregledan natpis i opis.
 



Svrstava se zapravo u kombinovana pakovanja, jer sadrži i hidratantne sastojke, kao i keratin koji je namenjen obnavljanju oštećene i suve kose. Nadoknađuje oštećene i izgubljene proteine, vraća kosi jačinu, bujnost, elastičnost i sjaj. To je ono u šta nas uverava natpis na ambalaži. Da li to zaista tako?
Da bi jedno pakovanje bilo proteinsko i zaista obnavljalo kosu, mora bar među prvih par sastojaka imati neki protein ili aminokiseline i da bude koncentrovano (Hydrolyzed keratin, Hydrolyzed wheat protein, Hydrolyzed silk, Hydrolyzed silk protein, Hydrolyzed soy protein, Hydrolyzed wheat protein, Keratin, Cocamidopropyl Dimethylamine, Behentamidopropyl Dimethylamine, Stearamidopropyl Dimethylamine, Isostearamidopropyl Dimethylamine) što sa ovim pakovanjem nije slučaj.


Sadrži glicerin koji privlaži vlagu, masne alkohole (što je dobro), silikone, ali i paraffinum liquidum za koji ja lično mislim da nema nikakve blagodeti i hranljivost kada je u pitanju njegova zastupljenost u pakovanju. Hydrolyzed keratin je jedan od glavnih sastojaka proteinskog pakovanja, ali je on ovde tek pri kraju liste, što znači da je jako slabo zastupljen i pitanje je koliko može da dođe do izražaja pored predhodnih sastojaka. Ova dva sastojaka sa sufiksom ,,paraben'' zastupljeni su u skoro svim Still proizvodima, ali nema potrebe da vas plaši zao glas koji ih prati, jer su istraživanja pokazala da ova dva parabena nisu opasna.


Blago žute je boje, jako prijatnog i ,,ukusnog'' mirisa. Brzo se troši, jer je potrebna malo veća količina da se ravnomerno nanese na kosu. Miriše na med i čokoladu (ali samo miriše, jer se med i čokolada u ovom pakovanju nalaze samo kao parfem) što nas često dovodi u zabludu da se u sastavu zaista nalaze ovi sastojci. Srednje je gustine, kremasto izgleda, lako se nanosi i razmazuje na kosu. 
Piše da se drži na kosi 5 minuta (ako se drži duže, ukruti kosu, zbog prisustva proteina koji popunjava svaku šupljinu u dlaci i vremenom dovodi do obnavljanja kose-to je i odlika proteinskih pakovanja), ali ga možete držati i 10ak minuta, imajući u vidu da su proteini ovde zastupljeni u manjoj količini. Ja ga držim otprilike do nekih 5 min, jer nemam potrebe za duže, taman dok razmrsim kosu. Lako se ispira i ostavlja kosu mekom, zaglađenom i glatkom. To je osećaj dok je kosa mokra. Kada krenem da sušim kosu i da je stilizujem, osećam da je malo kruća za oblikovanje, ali mislim da je to više zbog paraffinum liquidum (naftni derivat koji je sam po sebi mastan i ima težinu), a ne zbog hydrolyzed keratina. 
Nakon korišćenja ovog pakovanja, kosa je jako uredna, manje je onih dosadnih antenica (zaglađena je) i živahna. Po efektu koji daje, više me podseća na neko kombinovano pakovanje nego na proteinsko. 
E, sad, da neko ne bi rekao: ,, Tebi kosa nije oštećena, tako da ti proteinska pakovanja takoreći nisu ni potrebna i nemaju nikakav efekat na tvoju kosu'', ja sam zato malo osluškivala komentare svoje dve drugarice koje imaju tretiranu kosu i često je peglaju (grrrrrrrrr!). One kažu da im je ovo pakovanje super i da im kosa bude baš lepa i uredna. To je zato što oštećenoj kosi prija i najmanja količina onih sastojaka koji bi dlaku zagladili i popunili oštećenja i praznine unutar dlake. Međutim, to opet ne znači da će učiniti neka velika čuda za kratko vreme.


Mislim da je ovo pakovanje namenjeno devojkama koje imaju zdraviju kosu, koja je u nekom normalnom stanju i ne zahteva jaču negu. U tom slučaju, za male pare, dobićete jedno super pakovanje.
Ukoliko vam je kosa više oštećena, moj vam je savet da ipak potražite neko pakovanje u čijem sastavu su u većoj meri i na vrhu liste zastupljeni proteini i aminokiseline, a takva pakovanja su uvek malo skuplja, ali su dugotrajnija i efekat je brži, jači i obnavljajući. Moje omiljeno proteinsko pakovanje je Selective Aminokeratin i uvek mi je ,,slamka spasa".




7 коментара:

  1. Baš sam skoro razmišljala da ga uzmem,ali sam odustala,pošto mi je kosa poprilično oštećena i plašila sam se da mi neće biti dovoljno jako tj.da kosi neće ništa uraditi.Tako da mi je sad drago što sam ga ipak zaobišla :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas tako, na ostecenoj kosi nema neki wow efekat. Davines HBP je zakon za obnavljanje ostecene kose. :)

      Избриши
    2. Gdje se mogu naci ta Davines Hbp pakovanja? I koliko kostaju?Mislim da ih nema u CM-u a za DM ne mogu bas da se sjetim.....inace i nemam neki izbor, mogu jos pogledati samo u Didacu ili Vimkopu.

      Избриши
    3. U Beogradu ga ima u Hair planet radnji, u Zemunu :)

      Избриши
  2. Dosta su ga blogerke nahvalile,nisam probala,al vidim da ima i parafina i silikona zamaskira kosu u to sam sigurna,jedino je to dejstvo te maske sumnjam da ima neku funkciju nege,al ja bi te htela pitati nesto kako ja da znam da li mi protein treba,imam tretiranu kosu(farbanu) pritom koristim od proteinske maske samo Serical Latte i ukruti mi kosu za nekoliko minuta drzanja ona bude mekana i lepa pri ispiranju,a kad se osusi trsava,frizi,ostra,ko metla bukvalno jedva se mogu pocesljati jer to znak da mi kosa ok i da mi proteini nisu potrebni ili mi ta maska samo neodgovara?Tj. cela poenta u pitanju je kako da znam da li mi protein treba cesce ili svaki put dok se kosa neoporavi ili kako vec :) ?Nadam se da si me razumela jer sam i samu sebe zbunila hahaha.Ne znam meni uglavnom stillovi proizvodi neprijaju,kupila sam neki balzam Lillyev zeleni proizvodi ga still ima isti sastav kao i svi njihovi balzami bez silikona i peslab je bas,bas,dok neki balzami tog ranga mi budu kaod a sam masku stavila i kosa deluje sasvim pristojno,a takodje su bez silikona.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako bi znala da li ti je potrebno hidratantno ili proteinsko pakovanje, procitaj tekst o Teksturama kose (deo poroznost) http://kovrdzavakosa.blogspot.com/2014/07/tekstura-kose.html i tekst o vrstama pakovanja http://kovrdzavakosa.blogspot.com/2014/07/sta-se-sve-nalazi-u-pakovanjima-za-kosu.html . Taj Lilijev zeleni nema ama nikakav efekat na kosu :)
      Ukoliko cesto ispravljas kosu, farbas i sl. i osetis pod prstima i vidis da ti je kosa ostecena (frizzy, skripucava,hrapava, suva) onda ti je cesce potrebno proteinsko pakovanje recimo na svako drugo pranje. Po tvom opisu, kako tvoja kosa reaguje na Latte (bas kao i moja), rekla bih da tebi proteinska nisu potrebna tako cesto, vec recimo jednom do dva puta mesecno. Baziraj se vise na hidratantna koja ce tvojoj kosi dati vlaznost, sjaj i zivahnost, a proteinska uvrsti jednom do dva puta mesecno. :)

      Избриши
    2. Ne peglam kosu,niti se feniram,susim je fenom,al ne da je i przim,farbam se na svaka 3 meseca jako mi slabo raste kosa nekad i na 3.5 do 4 odlozim malo,jer ne farbam u svetliju boju od moje prirodne boje,al nekako mi je taj deo od usiju do krajeva frizzy mogu ti reci,al kad koristim proteinsko eto tu masku latte jos mi je gore,opisala sam ti kako deluje na moju kosu,pokusavam nekako da taj frizzy deo resim i da bude normalan al bezuspesno,ne znam jel imas neki savet kako da ga se resim ili ce zauvke biti tako :(,zaista sam nemocna po tom pitanju ne znam sta da mu radim,a silikoni mi samo zamaskiraju taj deo i onda nakon par sati ili sutradan stanje je gore,bolje je bez silikona mislim na ulja i to,dlaka mi je inace tanka i svilena onako bebeca.Al taj deo donji mi je bas suvkast nekako i frizzy,imas neki savet?

      Избриши

Blogger Widgets Blogger Widgets