Početna strana

субота, 5. јул 2014.

Moja kosa bez ikakvih preparata za stilizovanje



Za negu kose i definisanje kovrdža koristim pivo (već nekih devet godina), mislim da to i ptice već znaju i pevaju. :D Pošto mi često postavljate pitanja: Koliko dugo mogu da koristim pivo i sl., moj odgovor je – beskonačno puta. Da bih vas razuverila malo, da ne pomislite da pivo ,,zamaskira’’, ima neku težinu ili daje lažni sjaj kosi, a nema nikakvu negu – slikala sam svoju kosu bez korišćenja piva i silikonske kreme za lokne.

Uradila sam dubinsko pranje kose (mada ja to radim skoro svake druge nedelje kad operem kosu litarskim šamponom) i koristila običan litarski šampon od Afrodite, Insight dry pakovanje bez silikona i ništa više. Ni pivo, ni silikonsku Pantene kremu.

Operete dubinski (detaljno) kosu, stavite neki balzam ili pakovanje bez silikona i osušite kosu – efekat koji vidite je ustvari PRAVO STANJE VAŠE KOSE, bez ikakvih zamazivanja, zaglađivanja dlake, doterivanja i slično. Da ne bi bilo ,,laži i prevare’’ i da pričam prazne priče što se tiče dugoročnog dejstva piva na kosu...zaključite sami.





Šta ja mogu da primetim na svojoj kosi iz ovog ugla:

-         Pošto mi je kosa škripucavo čista i nije otežana nikakvom silikonskom kremom niti ukroćena pivom, kosa mi je u tom stanju jako lepršava.
-         I bez piva i zaglađivanja silikonima, lokne su definisane (mada nisu kao sa pivom i kremom), imaju zdrav sjaj, jačinu, a kosa generalno nije ispucala niti se rascvetala.
-         Kažem, nije ispucala ni rascvetala (a ranijih godina kada nisam koristila negu pivom, to je bio čest slučaj) , iako se nisam šišala skoro 8 meseci. Ono što je meni signal da je vreme da se šišam, to je kada se češljam , pa mi na krajevima češalj malo zapinje i kosa se mrsi. Deo koji sada treba da se odstrani je neka 3cm, što je meni sasvim ok. Taj deo na krajevima je suvlji za ta 3cm, i taj deo onda izgleda tanje. Kada mi frizerka to skrati, krajevi će piti puniji, još više umotani i cela kosa će biti bebi meka. Nikako da odem da se šišam, ne živim u istom gradu gde i moja frizerka, pa nikako da odvojim ceo jedan dan, stalno iskrsne neka dnevna, neodložna obaveza.
-         Na slikama koje sam vam stavila, kosa je suva skroz (sušila difuzerom), samo sam malo krajeve ostavila da se osuše prirodno, pa deluju malo oštro, zato što su mokri, ali i zato što su malo tanji i vreme im je da se skrate.
-         Malo je frizzy i ,,nabujala’’ što bi se odmah rešilo da sam stavila moju omiljenu Pantene kremu.



9 коментара:

  1. Анониман7:11 AM, јул 05, 2014

    KOJU TO PANTEN KREMU KORISTIS??MOZE LI SE KOSA SUSITI BEZ FENA,TJ PRIRODNO JER NEMAM DIFUZER.HVALA NA ODGOVORU.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je ova krema http://kovrdzavakosa.blogspot.com/2014/06/pantene-curl-shaping-cream.html :) Moze naravno, to je jos zdravije za kosu :)

      Избриши
    2. A jel onda bude vise frizzy?kad se susi prirodno ili je sasvin svejedno?

      Избриши
  2. Ja sam koristila pivo kad mi je kosa bila kraca i imala sam isto toliko pozitivan efekat. Medjutim kako je rasla pocinjala je da se ceba od piva i to vec drugi, treci dan posle pranja u zadnjem,unutrasnjem delu kose,odmah do ledja. Iz tog razloga sam prestala da ga koristim i sada mi je kosa mnogo suvlja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam kako si ga koristila. Taj deo moze da se uceba ako si koristila pivo iz kojeg nije alkohol izvetrio, pa ti je malo sasusio kosu. Inace, taj deo do ledja je i podlozan da se uceba i susi, meni se to desavalo kada mi je frizerka kosu stanjivala, kosa mi se tada najvise susila i bila ucebana :(

      Избриши
  3. Анониман5:03 AM, јул 07, 2014

    Interesuje me koliko puta nedeljno pereš kosu, pošto je meni lepa neka tri dana, a posle toga bih je najradije oprala, pošto lokne nisu više lepo definisane?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Perem je najcesce jednom nedeljno, maksimalno do dva puta. Najlepsa mi bude kad je ne perem tako cesto. Naravno, sve zavisi koje preparate koristis, da li sadrze puno silikona i sl. jer se tada kosa pre uprlja i deluje neurednije, a lokne se opuste :) Meni su lokne definisane bas lepo jedno 4 do 5 dana, posle se lagano opustaju...

      Избриши
    2. Blago vama devojke ja perem na svakih dva dana,nemam bas izrazito kovrzdavu kosu .Ali tih 2 dana mi budu lokne prelepe,posle budu nekako krute i cupave...Zavidim vam ,srecnice!

      Избриши
    3. Ja doduse volim i talase i onako blago kovrdzavu, nekako mi bas romanticno izgleda. Naravno, samo ako je zdrava i sjajna :)

      Избриши

Blogger Widgets Blogger Widgets