Početna strana

уторак, 8. јул 2014.

Gostujući post: Martina za vas


Martina je redovni pratilac stranice i bloga ,,Kovrdžava kosa’’. Odlučila sam da napravim kratak intervju sa njom, a pročitajte i zašto.

Martina, koje preparate za kosu si ranije koristila i kakav efekat su imali na tvoju kosu?
Ranije sam uglavnom koristila Taftove pene za kosu sa čak jačinom 5, ali nijedna nije uspela da mi kosu učvrsti i drži je lepo oblikovanom duže od dva dana, a s obzirom na dužinu moje kose i činjenicu da se ne “masti”, perem je na otprilike 4 dana.  Koristila sam i “Farcom” pakovanja za kosu, kao i ampule za oporavljanje kose, ali ništa nije imalo efekat na duže staze. Koristila sam i Taftove gelove i voskove za kosu, ali ništa nije uspelo da moju kosu učini onakvom kakvom bih želela i kakva je bila pre mnogobrojnog farbanja i korišćenja svih tih “hemikalija” za kosu, već su dodatno uticala na to da moja ionako prirodno suva kosa bude jos suvlja i bez sjaja. 
Fotografije dok sam koristila pene i gelove:








Da li si nakon upotrebe piva odmah primetila poboljšanje na svojoj kosi (što se tiče definicije) i da li si bila malo skeptična pre tog tretmana?
Nisam bila skeptična, ali nisam ni verovala da će pivo imati toliko pozitivnog efekta na moju kosu. Odmah nakon prve upotrebe piva primetila sam da se nešto na bolje promenilo. Kosa mi je bila učvršćenija, sjajnija, lokne su postale definisanije, a i volumen je bio na zavidnom nivou.
Naravno, sa svakom sledećom upotrebom piva, kosa mi je izgledala sve bolje i bila sjajnija, što su i svi oko mene primetili. Eksperimentisala sam sa vremenskim periodom koliko će mi kosa najduže biti lepo oblikovana i učvršćena, a to je neverovatnih nedelju dana što nikad sa penom ne bih postigla, a što je opet za nas cure koje se farbamo bitna stavka (zbog ispiranja farbe, pogotovu kod crvenkastih i plavih nijansi). Takođe, imam običaj da svoju kosu barem jednom u toku dana malo “zalijem” pivom i “izguzvam” rukama što ima neverovatno dobar efekat na nju i iz dana u dan izgleda kao tek oprana i sveža, a to je odlično rešenje za one devojke koje se nađu u žurbi i jednostavno nemaju vremena da stignu da “dopravljaju” kosu figarom (što sam radila često i što je dodatno uništavalo) ili je operu.
Fotofrafije nakon pivskog tretmana:





Prema onome što i sama znaš, šta možeš da zaključiš, kakva je ponuda preparata za kovrdžavu kosu u tvom regionu?
Ja sam iz Niša i ovde imamo veliki izbor preparata za kosu u Lily drogerijama kao i u DM radnjama, ali su svi ti preparati za kosu u suštini skupi, pogotovu oni koje bih mogla da izdvojim kao kvalitetnije, dok je pivo smešno jeftino, a efekat je neverovatno dobar. Od ne znam koliko mnogo preparata za kosu koje sam ja lično koristila, jedino bih mogla da izdvojim Syoss šampon i regenerator za kosu kao i Gliss kur sprejeve za kosu kao nešto stvarno kvalitetno i nešto što je jedino donekle imalo nekog pozitivnog uticaja na moju kosu.

Martini se zahvaljujem na saradnji i odgovorima na pitanja. :)

2 коментара:

  1. Анониман1:06 AM, јул 09, 2014

    Ovo je talasasta kosa,a ne kovrdzava!

    ОдговориИзбриши
  2. Talasasta kosa spada u vrstu kovrdzave, te je samim tim i nega slicna, odnosno ista. Martina ima definisane kovrdze, u obliku slova ,,S'', ali su joj se te kovrdze vremenom izgubile, dugotrajnim farbanjem, peglanjem i neadekvatnim preparatima-ali, i to se da resiti uz strpljenje. :)

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets