Početna strana

уторак, 24. јун 2014.

Postupak sušenja kose difuzerom


Nakon što sam kosu oprala Babylove šamponom, uradila dubinsku hidrataciju pakovanjima Garnier avocado i Insight dry, raščešljala češljem, umočila je u pivo, raščešljala prstima i rastresla kosu kod temena... kreće sušenjeeeeee...
Ja sušim kosu fenom koji ima difuzer iz par razloga: difuzer sprečava direktan ,,udar’’ toplote na kosu i samim tim je štiti, lokne su mi lepše definisane, teme mi se ne slepi i dobro mi osuši kosu do temena i ispod vrata ( napominjem ovo, jer ko ima problema sa sinusima, nije baš preporučljivo da mu taj deo ostane dugo mokar, ne zaboravite da osim na lepotu kose, mislite i na zdravlje ). Svi znamo da je sušenje kose prirodnim putem najzdravije za kosu, ali ja lično nisam pristalica prirodnog sušenja u toku zimskog perioda, naročito ko ima dugu kosu (osim ako imate u kući neku dobru peć na drva, tipa: Kreka, Čarobna peć, Smederevac-da, daa, nemojte se smejeti, lokne su tad prelepo osušene). Ja sušim kosu prirodno samo preko leta, sednem na terasu i polakooo. Ranije, dok nisam imala fen sa difuzerom, lepo mi je sušio i onaj fen sa širim otvorom (ne onaj što ima sužen nastavak), pojačan na najmanju brzinu. Ali opet, ni približno lepo kao što to radi fen sa difuzerom. Nemojte se uzbuđivati ako vam nekad frizura ne ispadne kako valja, naprave se antenice i sl., jer to je sasvim normalno kada je u pitanju kovrdžava kosa. Osim doga, postoje i dani kada je kosa prorodno neposlušna i ništa joj ne možete (npr. PMS dani- ja tada imam jedan ,,zli pramen’’ kako sam ga nazvala, jer se cela kosa ukovrdža, a on se pobuni i ostane prav kao strela i prkosi). Tako da, dok sušite kosu, nemate pojma kakva će na kraju ispasti. Svi mi imamo neke svoje ,,taktike i cake’’ dok sušimo kosu, tako da ću vam i ja preneti svoje za koje sam zaključila da mi na kraju daju najbolje efekte. 

korak 1) Sušenje UVEK krećem ,,naglavačke’’ i u tom sam položaju dokle god kosa ne bude 70% suva. U toku sušenja naopačke, okrenem glavu i zabacim kosu na levo, pa na desno. Bitno je da posvetite pažnju celoj kosi, a ne samo određenom delu.









korak 2) Kada je na pola osušena, lagano nagužvam Pantene kremu (ili neku bar malo masniju kremu koja sadrži silikone) i nastavljam sušenje






korak 3) Tek kada je kosa SKORO suva i taj deo oko temena se lepo formirao, onda nastavljam sušenje u uspravnom položaju, jer tada nema bojazni da će se kosa slepiti i stvoriti ,,tiganj’’ efekat na temenu.





korak 4) Kada je kosa suva, ako volite da vam taj gornji deo bude pufnastiji, izdignite ga sa 3, 4 šnale, ali one široke, da ne slepljuju kosu.




korak 5) Malo prstima rastresem kosu i to je to.


13 коментара:

  1. Dobar post :) Meni se pokvario fen koji ima difuzer, pa mi se najlepse oblikuje sada kada mogu napolju da susim kosu prirodno. Inace probala sam pivo, i nisam verovala da daje odlicnu definicju loknama :D Zdrava ti je kosa, koristimo neke iste proizvode, samo sto nigde vise nema Pantene za kovrdzavu kosu, pa uzeh onu sa zelenom tracicom.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Marina :) I meni budu lepe lokne kad ih sušim na suncu. A Pantene neeemaaa višee, samo gde su zalihe ostale. Mada, kao i Sunsilk zeleni, vrlo je moguće da će se pojaviti negde u inostranstvu. Inače, i ja sam jednom probala taj sa zelenom tračicom, ali mi kosa malo splasne od njega, jer je malo jači, ima dejstvo koje sprečava frizzy efekat. :) Sad baš intenzivno jurim neku kremu sličnu Pantene, kupila sam Amiku, a krema za lokne John Frieda je naručena, pa ću videti kako će se koja pokazati..:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako si zadovoljna sa Amikom, pošto nameravam da je kupim pa me interesuje da li vredi? Inače, isto imam kovrdžavu kosu, često dobijam komplimente za istu, ali ovako lepu kosu kao tvoju odavno nisam videla! Sve pohvale!

      Избриши
    2. Hvala puno na pohvalama :) Nisam baš zadovoljna Amikom, očekivala sam mnogo bolji efekat od nje. Jako je masna (sadrži jedan oblik nafte) i oteža kosu, gusta je i razmazuje se teško kao ricinusovo ulje. Nekako mi slepi kosu, uopšte ne deluje živahno. Za te pare, stvarno ne vredi. :)

      Избриши
  3. Sve radimo isto!! A, kosica vrrrrrrhhh!! ;) <3

    ОдговориИзбриши
  4. S obzirom da nisi zadoboljna Amikom a da Pantene i Sunsilk nema u prodaji kod nas, koju bi drugu kremu za definisanje kovrdzi preporucila. Kosa ti je prelepa... ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Milice, kako da susim kosu a da je ne ostetim i da mi lokne budu lepo definisane ako koristim obican fen, posto nemam difuzer?
    P.S. Tvoj blog je nesto najbolje sto sam procitala o kovrdzavoj kosi!!! Hvala ti sto postojis u ime svih kovrdzavica<3

    ОдговориИзбриши
  6. Kosa mi je uvek iste duzine da li imate neki savet za brzi rast kose

    ОдговориИзбриши
  7. Prelepa ti je kosa. I ja sam ranije imala veoma lepe lokne, ali sad mi se dosta ispravila, mozda zato sto sam pocela da je sisam sama (naravno, zbog niza pehova sa losim frizerima), mada mi se cini da je po kvalitetu sad najbolja - dlaka se podebljala, nije rascvetana, ne razvlaci se kao zvaka i nije vise tako suva. Zanima me ako znas koji fen sa difuzerom (ili odvojeno) je najbolji/dobar za kovrdzavu kosu, koliko to kosta i gde ima da se kupi? Hvala

    ОдговориИзбриши
  8. Bok, imam pitanje, zašto kada sušim kosu sa difuzorom kao na slikama, dobijem negdje do uha skroz ravnu kosu, a od uha prema dolje jako kovrčavo i jel ima negdje nepisano pravilo koliko dugo se difurom mora držati na jednom mjestu? Hvala

    ОдговориИзбриши
  9. Koristis li penu za kosu?

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets