Početna strana

недеља, 22. јун 2014.

Kokosovo ulje ,,Beyond''

,,Beyond’’ kokosovo ulje sam kupila zbog brojnih pohvala koje sam čula u korist ovog ulja. Prvenstveno sam ga kupila za negu kose, ali se zapravo najviše koristi u ishrani
(jača imunitet i ubrzava metabolizam, sprečava stvaranje bora i staračkih pega, za negu suve kože, pomoć pri lečenju sledećih oboljenja-kožnih bolesti, migrene, dijabetesa, gljivica, bolestima desni, virusnih i bakterijskih infekcija...,masaža-čini kožu mekšom i elastičnom i sprečava nastanak strija, neguje usne, leči akne, pomaže u rastu kose, sprečava perut i opadanje kose, leči opekotine od sunca). Na mnogim youtube tutorijalima možete videti da devojke iz tropskih predela ne mogu zamisliti negu kose bez kokosovog ulja i kokosovog mleka (za koje sam takođe dobila tople preporuke). Par puta sam ga koristila (na razne načine i u razne svrhe), tako da sada sa vama mogu da podelim svoja iskustva.

Ovo ulje možete naći u svim bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane, u teglici od 310g , a cena je oko 680 dinara, možda vam zvuči skupo, ali verujte mi, jako sporo se troši. Firma ,,Beyond’’ ga uvozi sa Filipina, a tamo se proizvodi na tradicionalan način.
Obavezno kupujte ekstra devičansko, nerafinisano, odnosno 100% organsko, a ne ona hemijska sa mirisom kokosa, koja, ustvari, nemaju ni 3 % kokosa (tipa Still ulja, kao i sva ulja po obližnjim parfimerijama i u bočicama od 30-ak mililitara).

Kada otvorim teglu, osetim jako lep miris kokosa koji me podseti na more, palme i omiljene Rafaelo kuglice, maštu i doživljaj dodatno pospešuje i nalepnica na tegli. Na hladnim temperaturama ovo ulje je u čvrstom stanju (kao mast izgleda, a u dodiru sa telom, odmah se topi), a na toplim (preko 24 stepena) u tečnom stanju, baš kao i svako ulje, tako da nemojte da vas zbuni ta promena agregatnih stanja.






,, Balzami i maske hemijski omekšavaju kosu i glade je, samim tim daju sjaj kosi, pa ona samo izgleda zdravije. Za razliku od njih kokosovo ulje prodire u unutrašnjost dlake (jedno je od retkih ulja koje to čini), čime popunjava pukotine na kosi i daje joj na debljini, ali i sprečava buduća oštećenja. Pomaže kosi da povrati izgubljene proteine i sjaj, takođe je jača i zadržava vlažnost. Zbog antibakterijskih svojstava, sprečava nastanak peruti, ali i opadanje kose. Hrani teme, a i štiti folikule kose, tako da kosa manje opada. Sadrži vitamine E i K. ‘’

Ja sam kokosovo ulje stavljala na celu dužinu kose i utrljavala u teme. Najbolji način da iskoristite kokosovo ulje (ali i svako drugo) je da ga nanosite na mokru kosu. Pre šamponiranja, kosu samo isperete mlakom vodom i stavite ulje da odstoji oko sat vremena. Kosu posle toga normalno operete šamponom, kao što uvek radite. Kosa nakon toga bude glatka, sjajnija i mekša na dodir.

Stara dobra izreka kaže da ,,Manje je više’’, što važi i u ovom slučaju, kao što ne treba preterivati u eksperimentisanju sa šamponima, pakovanjima, kremama i sl., tako isto ne treba ,,forsirati’’ kosu stalnim prirodnim tretmanima, jer često znamo i da se prevarimo pa ,,prehranjujemo’’ kosu, iako za time nemamo potrebe. Jednom u mesec dana je sasvim dovoljno da koristite ulja. 

14 коментара:

  1. Анониман3:22 AM, јул 24, 2014

    Cula sam da je arganovo ulje jako dobro za kosu i kozu. Zanima me da li mozda znate gde ima da se kupi cisto arganovo ulje i na koji nacin se nanosi na kosu? Hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da je puno devojaka narucivalo odavde http://www.maslina.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1382&category_id=393&option=com_virtuemart&Itemid=2 i da im se pokazalo kao dobro i provereno. Obzirom da mnogi prodaju svakakva ulja, pod nazivom da je cisto arganovo, moras dobro obratiti paznju. :) Ako ga koristis za lice, najbolje je ujutru i uvece da ga namazes, nakon sto se umijes, pokupis malo vodu sa lica i pra kapi ulja natrljas na dlanove i namazes lice- nadoknadjuje kozi vlagu, smanjuje bore, bori se protiv akni...
      Ako ga koristis za kosu, mozes ga utrljati u teme i prenociti, pa sutradan normalno kosu oprati-dobro je u borbi protiv peruti, ali ga mozes i na krajeve naneti, kao i svako ulje :)

      Избриши
  2. Анониман5:42 AM, јул 25, 2014

    Kokosovo ulje Beyond je super za kosu.Odusevljena sam kako nahrani kosu,ali imam jedan problem super je i u ishrani:)pa ga brzo potrosim:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja imam isti ,,problem'', kad umocim prste u teglu, ne znam da li da ga stavim na kosu ili da prste polizem :D njam!

      Избриши
  3. Koristim hidrantno pakovanje La petittt o kome si pisala, e sad posto si pomenula da treba da jedno pranje koristimo hidranytno drugi put proteinsko, koje mi proteinsko pakovanje preporucujes?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ti kosa nije puno ostecena, mozes Serical Latte, Serical Keratin, Insight demaged. Ako je malo vise ostecena, onda Selective Aminokeratin :)

      Избриши
  4. Upravo sam kupila kokosovo ulje,predivno mirise.Ali imam jedno pitanjce.dali posle njega stavim proteinsko ili hidratantno pakovanje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da možeš bilo koje pakovanje.. :) Više puta koristiš proteinsko ako ti je kosa više oštećena, koliko ja to razumem..

      Predivno miriše :)

      Избриши
    2. Evo, divna Nadežda ti je odgovorila pre mene (izvinjavam se što kasnim). :)

      Избриши
  5. Hvala drage moje kovrdzice,nije mi bas puno ostecena,stavljala sam proteinsko jer nisam imala vremena da drzim hidratantno pakovanje.ali kokosovo ulju je predivno a i povoljnooo

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala drage moje kovrdzice,nije mi bas puno ostecena,stavljala sam proteinsko jer nisam imala vremena da drzim hidratantno pakovanje.ali kokosovo ulju je predivno a i povoljnooo

    ОдговориИзбриши
  7. Cao svima, imam jedno pitanje posto prvi put koristim kokosovo ulje a nisam nasla Beyond nasla sam Organsko devicansko kokosovo ulje nerafinisano BIO pa pored pise CS pa.me zanima dal je isto ovaj dobar za kosu kupila sam u prodavnici zdrave hrane ali nije gust nego je bas retak pa ne znam dal je i ovaj ok? Zahvaljujem se unapred 😉

    ОдговориИзбриши
  8. Cao svima, imam jedno pitanje posto prvi put koristim kokosovo ulje a nisam nasla Beyond nasla sam Organsko devicansko kokosovo ulje nerafinisano BIO pa pored pise CS pa.me zanima dal je isto ovaj dobar za kosu kupila sam u prodavnici zdrave hrane ali nije gust nego je bas retak pa ne znam dal je i ovaj ok? Zahvaljujem se unapred 😉

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets