Početna strana

уторак, 24. јун 2014.

Babylove mildes Shampoo

Ako se pitate koji šampon da kupite za kosu, a da je blag, onda se bez razmišljanja odlučite za ovaj.
Babylove mildes Shampoo je brend DM-a i isključivo ga možete kupiti u DM drogerijama. Cena za 250 ml je 180 din. Devojkama koje nemaju dugačku kosu, ovaj šampon će služiti duže. Meni je ova bočica pogodna za jedno  4,5 pranja.



Moram priznati da nisam veliki ljubitelj testiranja i menjanja šampona, naročito što oni idu direktno na teme, pa u zavisnosti od (ne)kvaliteta šampona, mogu izazvati perut, svrab i sl. 
Međutim, ovaj šampon je za vrlo kratko vreme, postao moj No.1.


Na prvi pogled sam se zaljubila u bočicu, koja izgleda kao da je pravljena s ljubavlju i odaje utisak pažljive nege. Babylove šampon ne sadrži silikone, jake sulfate, veštačke boje, kao ni konzervanse. On sadrži blage čistače koje dobro čiste, a ne isušuju kožu i kosu. 
Odlika ovog šampona je da manje pene stvara prilikom pranja (upravo jer ne sadrži sapun) ali je zabluda da kosu ne opere dobro.
Sadrži ekstrakt kamilice koji umiruje osetljivu kožu glave i pantenol (ne znam da li ima potrebe da objašnjavam koliko je bitan za rast kose i negu kože ) i NE sadrži sastojke životinjskog porekla. Iako znam da mnogi ne podnose pantenol (i meni je jedno vreme smetao), u ovoj kombinaciji se njegovo prisustvo pokazalo odlično.
 

Šampon je prozirne, blago žućkaste boje, gelast, kada ga nanesete na kosu, nećete osećati veliku glatkoću kao što je slučaj sa silikonskim šamponima. Ja ga često rastvorim sa vodom, da bih ga lakše nanela na kosu i utrljala u teme. Pogodan je za tretiranu kosu, ne ispira farbu, kao i za svakodnevno pranje kose. 
Svima bih ga rado preporučila, jer mogu slobodno reći da je univerzalan šampon.

6 коментара:

  1. Zanima me da li dva puta samponiras kosu sa Babylove-om?

    ОдговориИзбриши
  2. Da, da, uvek dva puta :) Doduse, bilo koji sampon da koristim, ja samponiram dva puta. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moraces nam preporuciti jos neki sampon.zato sto babylove nece biti neko vreme.

      Избриши
  3. Mamma&baby, takođe fin i blag, Lilly drogerie, 180 dinara. A baby love je na redizajniranju pakovanja, koliko sam saznala. Mada, primetila sam da devojke koriste i njihovu kupku za tuširanje, umesto šampona. Doduše, ja nisam probala. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Sampon jeste blag, moja kosa je vise talasasta nego kovrdzava ali mi prilicno omeksa kosu i onda se ona razleti na sve strane. Upravo sam otkrila ovaj blog i citam. Unazad godinu dana mi je kosa ostecena, suva, frizzy, svasta sam probala bez mnogo efekta. Preskupi Leonor Greyl, Davines naturaltech je cisti promasaj za moju kosu. Kupujem i poklanjam drugaricama. Ranije sam kosu prala samponom Nega prirode, proizvodi ga Suncokret, uz dodatak ulja nocurka, nisam koristila nista posle i kosa mi je bila jako lepa. Kaniram kosu i mislim da je uzrok ostecenja kose losa kana, odnosno pretpostavka da sadrzi neke hemikalije.

    ОдговориИзбриши
  5. Za pranje kose koristim babylove sampon i gel za tusiranje,jer je veoma slican po sastavu babylove samponu.Da li ga jos neko koristi?

    ОдговориИзбриши

Blogger Widgets Blogger Widgets