Početna strana

уторак, 24. јун 2014.

Fen sa DIFUZEROM

Ako ste čitale sve moje prethodne tekstove, mogle ste da vidite da preferiram sušenje kose isključivo fenom koji ima nastavak u vidu difuzera.

Uz jedan prosečan fen najčešće dobijate:

1) Nastavak sa suženjem - (koncentrator) koji je često deo propratne opreme. On pomaže da se vazdušni mlaz koncentriše na manju izduvnu površinu. Ovako dobijate uži tok toplog vazduha koji možete usmeriti na određeni deo glave ili pramena kose na četki. Korišćenjem ovakvog nastavka možete lakše kontrolisati mlaz prilikom feniranja i ispravljanja kose. Ovakav nastavak nije pogodan za talasastu i kovrdžavu kosu, jer bi je ,,razleteo’’ i napravio ,,metla efekat’’ sa neurednim volumenom.

2) Široki nastavak- DIFUZER (raspršivač) se ne dobija baš uz svaki model fena. Uz starije modele fenova, ovaj nastavak se ne dobija, dok noviji modeli sadrže difuzer kao dodatak uz fen. Difuzer se može kupiti i odvojeno od fena i košta oko 500 dinara, u zavisnosti od modela koji želite i fena koji imate kod kuće. Odličan je za talasastu ili kovrdžavu kosu. Ovaj nastavak će pomoći da se mlaz toplog vazduha razbije, odnosno raspši po većoj površini, smanjujući mu intenzitet i imitirajući prirodno sušenje. Dakle, potpuno suprotna stvar od koncentratora. Kod ovog nastavka je dobro i to što se njime manje stvaraju one sitne nakostrešene dlačice na površini kose (popularno nazvane frizzies, frizzy efekat). Difuzer usporava direktan ,,udar’’ vazduha i toplote na kosu, a rupice koje se nalaze na njemu, ravnomerno raspoređuju toplotu i doprinose da se svaka lokna lepo definiše i upakuje. Samim tim što se smanjuje direktan udar toplote na kosu, smanjuje se i isušivanje kose. 




KOJI DIFUZER IZABRATI, ODNOSNO KOJI OBLIK?

Najčešće ćete se susresti sa difuzerima koji imaju deblje zupce usmerene od mlaznika ka kosi. Ovi plastični ,,pipci’’ bi trebalo da blago prelaze po kosi tokom sušenja i tako stvore vazdušastiju frizuru, dajući joj malo dodatnog volumena. Ređe se mogu naći difuzeri bez zubaca. Oni rade istu stvar, ali u nešto slabijoj meri.
* Kada je u pitanju sušenje KRATKE KOSE (do ramena i sasvim malo ispod ramena), nju možete sušiti difuzerom normalno, u sedećem položaju, jer je kosa kratka, lokne se pre formiraju, ne suši se dugo i nema velike bojazni da će se kosa slepiti na temenu.
* Kada je u pitanju sušenje DUGE KOSE (sve što je 10cm ispod ramena i duže) onda vam preporučujem isključivo sušenje ,,naglavačke’’, ondosno naopako, sagnute glave. Zašto? Jer time izbegavate da vam se kosa slepi na temenu. Ako dugu kosu sušite normalno sedeći, a ne naopačke, težina kose vuče, i onaj deo na temenu se ispravi i slepi.
Ali, detaljnije o sušenju kose difuzerom, objasniću za par dana kroz foto tutorijal. Sada sam samo htela da vas informišem koji modeli difuzera postoje i za šta on služi.


Kupovina fena sa difuzerom nije sigurno propala investicija, a za neku normalnu cenu (do 3500 dinara), možete kupiti sasvim dobar fen sa mnoštvom dodataka i funkcija.
Ja sam vam stavila sliku fena koji ja koristim (slika gore) i prezadovoljna sam njime. Uz njega sam dobila oba nastavka, i koncentrator i difuzer. Uz to, ovaj fen ima crveno dugme –Ion , odnosno jonizator, koji umiruje pojedine pramenove, vraća ih u ravnotežu i uklanja statički elektricitet. Kao rezultat toga, kosa je glatka, lakše se oblikuje i ostaje savršeno stilizovana.

4 коментара:

  1. A gde se može kupiti difuzer?

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam tražila svuda (osim u tim radnjama sa frizerajem), kažu da nemaju odvojeno :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pogledaj u Tehnomaniji i online shop-ovima. Znam da su devojke kupovale i po tim salonima sa frizerskom opremom. :)

      Избриши

Blogger Widgets Blogger Widgets